HDP'li Temelli'den Skandal 'Yerli Otomobil' Yorumu

HDP'li Temelli, tanıtımı yapılan ve büyük beğeni alan yerli otomobil hakkında "Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli" ifadelerini kullanarak büyük bir skandala imza attı.

30.12.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-13:39) HDP'li Temelli'den Skandal 'Yerli Otomobil' Yorumu

HDP'nin Batman İl Kongresi'ne katılan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tanıtımı sonrasında dünya çapında beğeni alan yerli otomobil hakkında değerlendirmede bulundu.

Temelli, “Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil“ diyerek tepki çekti.

Kanal İstanbul ve Libya'ya asker gönderilmesi konusunda da görüşlerini belirten Temelli, tezkereye hayır diyeceklerini ifade ederken, Kanal İstanbul'un ülkenin bir gereksinimi olmadığının altını çizdi.

HDP Eş Genel Başkanı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından tanıtımı yapılan ve 2022 yılında üretimine başlayacağı duyurulan otomobil ile ilgili şu ifadeleri kullandu:

"Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Benim çocukluğumda bir tekerleme vardı, 'eller aya bizler yaya' şimdi bu değişti 'eller Mars'a bizler pilli arabaya.' Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal