HDP'li Sancar'dan Muhalefet Partilerine 'Birleşelim' Çağrısı

Ayn el Arab'daki diğer ismiyle Kobani'deki eylemleri bahane ederek halkı kışkırtan terör örgütünün siyasi kanadı HDP'nin öncü isimlerinin tutuklanmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, diğer muhalefet partilerden yardım istedi.

25.09.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-17:09)
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin hedef alındığı Kobani operasyonlarının ardından ''İktidara karşı birleşelim'' çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, emniyetin gerçekleştirdiği gözaltıların ardından kamera karşısına geçerek muhalefetten destek istedi.

Söz konusu operasyonların HDP'nin yıldırılması için yapıldığını iddia eden Mithat Sancar, iktidara karşı muhalefet partilerinin güç birliği yapmasını önerdi.

Sancar, ''6-8 Ekim olaylarının sorumlusu HDP değildir. HDP yılmadı, yılmayacak. Antifaşist blok çağrımızı yineliyoruz.

Bu politikalardan rahatsız olan herkes gücünü birleştirmeli. Mücadeleyi büyütmenin yolu, yan yana gelmek. Ortak ilkelerde birlikte mücadele etmeliyiz. HDP'nin susmayacağını söylüyoruz. Bu duyuru, savaşa karşı olan herkese bir çağrıdır.

Bir araya gelmekte geç kalırsak yine kazanırız ama toplum olarak ödeyeceğimiz bedeller artacaktır. Çağrımızın aciliyeti de bundandır.'' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal