HDP'li Meral Danış Beştaş Karantinaya Uymadı

Almanya'dan 8 Mart'ta dönüş yapan HDP'li Meral Danış Beştaş, 14 gün karantina süresine uymadan sorumsuzca Meclis'teki oturuma katıldı.

18.03.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:46)

Sağlık Bakanlığı, coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde yurt dışından ülkeye giriş yapanların 14 gün karantinada kalmaları gerektiğini duyurmuştu.

Ancak HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş bu kuralı ihlal etti.

KARANTİNA YERİNE MECLİS'E GİTTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliklere katılmak için Almanya'ya giden Beştaş, 14 günlük karantinası dolmadan Meclis’teki oturuma gitti.

"KURALLARA UYUN"

Beştaş'ın insanları sorumsuzca tehlikeye atıyor olmasına, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan tepki gösterdi.

Özkan, "Kurallara uymak Meclis'te görev yapan milletvekillerimizin üzerine düşen vazifedir. Bu anlamda, yeni göreve başlayan Sayın Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'a başarılar diliyorum. Ancak sosyal medyadan yaptığımız takipler çerçevesinde 8 Mart'ta zannediyorum Almanya'dan döndüler ve normal şartlarda karantina süresi devam etmektedir. Bu noktada hassasiyet beklediğimizi de ifade ediyoruz. Kendilerinin de aynı hassasiyete riayet edecekleri konusunda şüphemiz yoktur." şeklinde konuştu.

"ALMANYA'YA GİTTİM"

Beştaş ise, "Sağlık durumum ya da nasıl olduğum konusunda 82 milyona sanki hastaymışım gibi bir açıklama yapmasını çok talihsiz buluyorum. Bence Sağlık Bakanı da Sayın Grup Başkan Vekili'ne gerekli uyarıları yapmalı, çünkü hassasiyet sebebiyle ili bile açıklamadılar, hala çok sınırlı sayıda bilgi var, kamuoyu şeffaf bir açıklama bile görmedi. Temel taleplerimizden biri de şeffaflıktı. Ayrıca, ben Almanya’ya gittim, doğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle. Gelişte havaalanında da gerekli kontroller yapıldı, hiçbir sıkıntım da yok, sağlığım gayet iyi. Eğer bir sıkıntı olsaydı, zaten kendi arkadaşlarımı ve toplumu asla tehlikeye düşürecek bir tutumda bulunmazdım. Yani bunu üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim." ifadeleriyle yaptığı yanlışı savunmaya kalktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal