HDP'li Garo Paylan, Türkiye'yi Amerika'ya Şikayet Etti

HDP'li Garo Paylan, New York Times için kaleme aldığı yazıda Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti. Paylan, Türkiye'yi Dağlık Karabağ'da kışkırtıcılık yapmakla suçladı.

15.10.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-17:43) HDP'li Garo Paylan, Türkiye'yi Amerika'ya Şikayet Etti

Türkiye, Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'a her şartta destek verileceğini dile getiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde "Türkiye olarak en başından beri Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu söylüyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Türkiye'nin her zaman olduğu gibi açık ve net bir şekilde Azerbaycan'ı desteklediğini dile getirerek "Sevgili Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları kardeşliğimizin göstergesidir." dedi.

TÜRKİYE'Yİ ABD'YE ŞİKAYET ETTİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, New York Times için kaleme aldığı "Türkiye'nin askeri maceraları, ülkede özgürlüğü nasıl azaltıyor?" başlıklı yazıda, Türkiye'yi şikayet etti.

"ERDOĞAN ATEŞKES ÇAĞRILARINI REDDETTİ"

Türkiye'nin etnik bağlarını paylaştığı Azerbaycan'ı güçlü bir şekilde desteklediğini söyleyen Paylan, yazısının devamında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel ateşkes çağrılarını reddetti; Azerbaycan'a savunma teknolojisi, İnsansız Hava Araçları ve propaganda mekanizmalarıyla destek verdi." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin bölgesel çatışmalara dahil olması, milliyetçi coşkuyu kamçıladı, barış ve demokrasi savunucularının alanını yok etti ve azınlık nüfus arasında korku ve güvencesizlik hissini derinleştirdi." diyen Paylan, Türk televizyonlarının Ermenistan'ı düşman olarak tanımlayan İHA'lar tarafından tahrip edilen Ermeni hedeflerinin görüntülerini yayınlamasından şikayet etti. 

"ANKARA ATEŞE BENZİNLE GİDİYOR"

Türkiye'yi Dağlık Karabağ'da savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçlayan Paylan, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'nın ateşe benzinle gitmemesi gerektiğini, çünkü bir savaşta kazanan tarafın olmayacağını söyledim. Vatandaşlarıma 'ateşkes için elimizden geleni yapmalıyız' diye ısrar ettim." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal