HDP’li Bir Belediyeye Daha Kayyum!

Hakkında yürütülen terör soruşturması süren Şırnak’ın HDP’li Cizre İlçe Belediye Başkanı Mehmet Zırığ, görevden alındı. Zırığ’ın yerine Kaymakam Davut Sinanoğlu kayyum olarak atandı.

29.10.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-09:23)

Polis ekipleri sabah erken saatlerde kayyum atandığına dair tebligatı vermek üzere Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Zırığ’ın ikametgahına gitti. Belediyeye kayyum atandığını doğrulayan Zırığ ise kendisi evde bulunmadığından tebligatın muhtara verildiğini belirtti.

Aynı saatlerde belediye araç istasyonuna giden polis, çöp araçlarının çıkışına izin vermezken dışarıdaki araçların da istasyona geri getirilmesini istedi. Kayyum ataması ile birlikte belediyeye giden tüm yollar polis barikatlarıyla kapatıldı.

KAYYUM ATANAN HDP'İLİ BELEDİYE SAYISI 13 OLDU

HDP, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde 3 büyükşehir, 4 il, 50 ilçe, 11 belde olmak üzere toplam 69 belediye kazanmıştı. Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile kamu görevinden ihraç edildikleri için 6 ilçe belediye başkanına mazbata verilmedi.

19 Ağustos'ta Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk ve Beida Özgökçe, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı ve yerlerine il valileri kayyum olarak atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal