HDP'li Altan Tan, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya Silah Bırak Çağrısı Geleceğini İddia Etti

Diyarbakır eski milletvekili Altan Altan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la alakalı çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Tan "İmralı'dan PKK'ya silah bırakma çağrısı geleceğini düşünüyorum" dedi.

10.08.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-15:41) HDP'li Altan Tan, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya Silah Bırak Çağrısı Geleceğini İddia Etti

Altan Tan TV5'te katıldığı programda Öcalan'ın “Kürt sorununda çözüm için hazırım" açıklamalarını değerlendirdi. Eski HDP'li vekil, Kürt meselesinde bir çözüme varmak için "PKK taktik değil stratejik olarak silah bırakmalı" derken, Öcalan'ın son açıklaması ardından yeni bir 'çözüm süreci'nin mümkün olabileceğine dikkat çekti.

PKK TAKTİK DEĞİL STRATEJİK OLARAK SİLAH BIRAKMALI

PKK'nın Türkiye'de aynen 2013 Nevruz'unda Abdullah Öcalan'ın mektubunda bildirildiği gibi taktik olarak değil stratejik olarak sonsuza dek silahları bırakması gerek.

İMRALI'DAN 2013 KONSEPTİNE DÖNME ÇAĞRISI GELEBİLİR

Öcalan'ın seçimden üç-dört gün önce yolladığı mektup ve ondan önceki avukat görüşmesinde de 'Türkiye'nin hassasiyetleri' dediği noktada o. Şimdi zannediyorum dün yapılan görüşmede de, daha açıklanmadı fakat benim anladığım kadarıyla, önümüzdeki dönemde İmralı'dan PKK'ya silah bırakma, 2013 dönemine konseptine sürecine, geri dönme çağrısı gelecek diye tahmin ediyorum, bekliyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal