HDP'den Kritik Yerel Seçim Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik önemli çarpıcı açıklamalarda bulundu.

03.12.2018-16:43 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-09:12)

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik önemli çarpıcı açıklamalarda bulundu. Temelli, yerel seçimlerde ortak adayların belirlenmesine yönelik, 'Mersin özelinde de İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız mevcut. Dediğim gibi tek başına hiçbir partinin kazanamayacağı yerlerde demokrasi güçlerini yan yana getirecek seçenekleri değerlendirmek zorundayız.' ifadelerini kullandı.

GÖZALTILARINA TEPKİ VERDİ

Temelli, Mersin'deki programı bünyesinde bir otelde gerçekeleştirdiği basın toplantısında, açlık grevlerine destek verme gerekçesiyle dün HDP Mersin İl Başkanlığında gerçekleştirilen eyleme katılanlara ilişkin gözaltı işlemlerine tepki verdi.

Bir basın mensubunun seçim sürecine yönelik hazırlıkları sorması üzerine Temelli, tüm yerellerde fizibilite çalışmalarını yaptıklarını, bu çalışmalara bağlı raporları oluşturduklarını ifade etti. Temelli, bazı yerlerde 'ortak aday' sürecine destek verebileceklerini belirterek şöyle dedi:

'Her yerde seçimlere girmek tabii ki bizim için bir seçim politikasıdır. Türkiye'nin her yerinde seçime gireceğiz ama şunu bir defa daha ifade etmekte yarar var; belirli, istisna teşkil eden ve herhangi bir partinin tek başına kazanma olanağının olmadığı yerlerde bu iktidarı geriletmek, bu Cumhur İttifakı'ndan, bu otoriter rejimden Türkiye'yi kurtarmak için yan yana gelmekten daha doğal bir şey yok. Dolayısıyla bu anlamıyla ortak çalışmalar hazırlamak, ortak adayların belirlenmesine katkı sunmak, demokrasiden, emekten, kadından yana tercihte bulunacak seçenekleri - bu seçenekleri halkların aslında doğal ittifak dediğimiz zeminlerde oluşturduğunu çok rahat belirtebilirim - açığa çıkarmak ve böylece yerinden ve demokratik yönetim sürecine katkı sunmak önceliğimizdir. Böyle çalışmalar da gündemimizde. Mersin özelinde de İstanbul özelinde de bu türden çalışmalarımız mevcut. Dediğim gibi tek başına hiçbir partinin kazanamayacağı yerlerde demokrasi güçlerini yan yana getirecek seçenekleri değerlendirmek zorundayız. Bu bizim en önemli sorumluluğumuz.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal