HDP'deki Tecavüz Krizinin Detayları Açıklandı: Tüma Çelik İhraç Edildi

Tecavüz ettiği kadını tehdit etmesiyle gündeme gelen HDP'li Milletvekili Tüma Çelik partisinden ihraç edildi.

20.07.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-18:29) HDP'deki Tecavüz Krizinin Detayları Açıklandı: Tüma Çelik İhraç Edildi

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç tarafından yapılan duyuruya göre, HDP Merkez Disiplin Kurulu, tecavüz skandalı ile gündeme gelen Tüma Çelik’in partiden ihracına karar verdi.

Çelik, 2018’de seçim çalışmaları sırasında Mardin’de bir kadına tecavüz etmekle suçlanmıştı. Tecavüze maruz kalan kadının şikayeti sonrası Mardin başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığını kaldırılması için Meclis’e fezleke göndermişti. Çelik, geçen günlerde partiden istifa etmişti.

HDP'deki tecavüz skandalının detayları yüklendi. Amcasının kızı olduğu öne iddia edilen D.K'ye tecavüz ettiği ortaya çıkan HDP Mardin Milletvekili Tüma Çelik hakkında fezleke düzenlendi.

Olayın detaylarını açıklayan Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, ''Demek ki savcılık araştırmış ve bir kanaate varmış. Kanaate varmak için ortada somut delil olması gerekir. Suç mahallinde sperm, kan örnekleri ya da başka lezyonlar bulunmuş olacak ki savcılık 'Yeterli delil var' diyerek fezleke hazırlamış'' dedi.

SEÇİM SÜRECİNDE TECAVÜZE UĞRADI

31 Mart 2019'daki seçim çalışmaları sürecinde tecavüze uğradığını dile getiren D.k'nın şikayetini 25 Aralık 2019'da beyan ettiği tespit edildi.

Şikayetin neden yaklaşık 1 sene sonra yapıldığı konusuna yönelik değerlendirme yapan Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, ''Bu konuda kesin konuşamamakla beraber durumun daha çok kadınla alakalı olduğunu söyleyebilirim. Cinsel saldırıya uğrayan bir kadın için şikâyetçi olmak gerçekten zordur. Hele evli ve anneyse. Süreç hem kendi ruh sağlığı hem ailesi açısından yıpratıcıdır'' diye konuştu.

EVRAK İMZALATILDI

Bu doğrultuda ifade veren mağdur kadının açıklaması ise şu yöndeydi:

''Olayı ancak bir ay sonra kız kardeşime anlattım, sonra ailem öğrendi. Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı'ndan yardım istedim ancak 'Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım' diye tehdit edildim. Bunun üzerine Süryani Derneği'ni taşladım. Hakkımda soruşturma başlatıldı.

Şikâyetten vazgeçmeleri karşılığında bana 'Partiye yönelik yıpratma çabalarıdır, Tuma Çelik ile hakkımızda çıkanlar dedikodudur' şeklinde evrak imzalattırıldı.''

Mağdur kadının ifadesini göz önünde bulundurarak konuşan Alkan ''Kadının beyanı esastır'' dedi ve şöyle devam etti: ''Kadın ile adamın kendi rızaları ile beraber olduğunu, sonra da kadının 'Bana saldırdı' dediğini varsayalım. Bu noktada aksini ispatlamak erkeğin sorumluluğudur.''

WHATSAPP GÖRÜŞMELERİ ORTAYA ÇIKTI

Bunun yanı sıra mağdur kadın D.K., tecavüzcü vekil Çelik ile olan Whatsapp konuşmalarını dosya olara sundu. Söz konusu dosyaya göre D.K.'nın Çelik'e, karşı ''Hayatımı bitirdin'' gibi ifadeler kullandığı ve HTS kayıtlarında, müşteki ile şüpheli arasında değişik tarihlerde görüşmelerin gerçekleştiği rapor edildi.

Bu durum Adli Tıp tarafından ''E, o zaman 'Bu nasıl tuzak?' Milletvekili önce bunu bir izah etsin bakalım. Bana kalırsa başı gerçekten dertte.'' diye yorumlandı.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan değerlendirmesine şöyle devam etti: ''Rahatlıkla söyleyebilirim, tecrübeyle de sabit maalesef, toplumun her kesiminden, her statüden insan; sanatçı, oyuncu, müzisyen, siyasetçi ya da bilim insanı olması fark etmez, fiziksel ve cinsel saldırıya yönelebilir. Bu tüm dünyada böyledir. Burada önemli olan kadının cesaretlendirilmesi ve olayın arkasında durmasını sağlamaktır. Bunu da ancak ailesi ve sosyal çevresi başarabilir. Devletin de toplum baskısı yaşamaması adına kadına sahip çıkması önemlidir.''

‘’TÜM BUNLAR BİR KADININ BANA YÖNELİK İFTİRALARI’’
Diğer taraftan iddiaların bir komplo olduğunu dile getiren Tüma Çelik'in şu açıklamayı gerçekleştirdiği belirtildi: ''Tüm bunlar bir kadının bana yönelik iftiraları. Madem böyle bir şey oldu, neden 1 yıl sonra savcılığa şikâyette bulundu? Çok yakında ben de delillerle bir basın toplantısı düzenleyeceğim. İddiaları çürüteceğim''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal