HDP Seçim Çalışmalarına Başladı! Diyarbakır İçin Şaşırtan Aday

Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için HDP'de de çalışmalar başladı. Kulis bilgisine göre Diyarbakır için eski eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adı geçiyor.

04.10.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-11:53) HDP Seçim Çalışmalarına Başladı! Diyarbakır İçin Şaşırtan Aday

Gelecek sene mart ayında gerçekleştirilmesi düşünülen yerel seçimler için çalışmalarına başlayan HDP, bu çerçevede "Demokratik Muhalefet Buluşmaları" ismi altında 60'ı aşkın toplantı yaptı ve stratejisini tespit etme adına Diyarbakır'da parti idarecileri ile bir araya gelme kararı verdi.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK

HDP, Kürt ittifakının haricinde sol ve sosyalist oluşumlarla ve Meclis'teki partilerle de ittifak toplantıları yapmak istiyor. Bu çerçevede parti idaresi, CHP'den gelen "ittifak" açıklamasının sonrasında "bir adım atılmasını" bekliyor. Teklif geldiği zaman parti yönetimi lazım olan görüşmeleri yapacak.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADI ÖN PLANA ÇIKTI

Kanaat liderlerine ve tanınmış kişilere de belediye eşbaşkanlık adaylığı teklifi verecek parti yönetimi, eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı da konuşuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde eşinin cezaevinde olması sebebi ile kampanyaya aktif bir biçimde dahil olan Başak Demirtaş adında uzlaşı olursa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden eşbaşkan adayı olarak seçilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal