HDP Şaşırtmadı: Ayasofya Kilise Olmalı

HDP Milletvekili Hüda Kaya katıldığı bir programda Ayasofya ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Kaya yaptığı açıklamalarda Ayasofya'nın kilise olarak kalması gerektiğini savundu.

08.07.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-17:23) HDP Şaşırtmadı: Ayasofya Kilise Olmalı

Danıştay’ın Ayasofya hakkındaki kararı merakla beklenirken, PKK'nın siyasi kanadı olan HDP bu sefer de Yunanistan için açıklamalarda bulundu. Halk TV'de yayınlanan bir programa katılan HDP Milletvekili Hüda Kaya, Ayasofya'nın müzeden kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

Kaya tepki çeken açıklamalarında, "Yok efendim kılıç hakkıymış. Böyle bir hukuk yok. Bunlar tamamen Kur'an’dan sonra peygamberden sonra ortaya konulmuştur. Ayasofya hiçbir şekilde bugün bir iktidarın ya da herhangi bir iktidarın açarız kaparız kafasıyla karar alıp yaptırım uygulayabileceği bir alan değildir." ifadelerine yer verdi.

"İŞGAL ALTINDA OLAN YÜZLERCE KİLİSE VAR"

Ayasofya'nın işgal altında olduğunu savunan Kaya, bu şekilde yüzlerce kilise olduğunu iddia etti ve "Adına cami demekle olmuyor. Orayı Allah'ın evi yapmak gerekiyor. Ayasofya özel bir konuma sahiptir. Orası hangi inanç erbabınca kurulduysa o inanç erbabının olması gereken bir yerdir." dedi.

NE OLDU?

İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okutulurken, halk Ayasofya'nın cami olması yönünde görüş bildirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kararı millete bıraktı. Danıştay’da görülen davanın sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal