HDP Önündeki Evlat Nöbetine 3 Aile Daha Eklendi

Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine 3 aile daha eklendi.

21.02.2020-19:04 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-18:54) HDP Önündeki Evlat Nöbetine 3 Aile Daha Eklendi

Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine 3 aile daha eklendi.

Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eyleminin 172'nci gününde 3 aile katıldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 13 yaşındayken dağa kaçırılan ablası Rahime Kaya için nöbete katılan Medeni Kaya, ablasının 1994'te çoban iken iddiaya bakıldığında terör örgütü PKK aracılığıyla kaçırıldığını dile getirdi. Kaya, "Ablam için geldim, ablam 1994 yılında kaçırdılar. Televizyondan gördüm baktım 8 aile çocuklarına kavuştu, bende bu eyleme katılmak için geldim. Ablam 13 yaşında çobanlık yapıyordu, inekleri otlatmaya götürürken kandırmışlar götürmüşler. Nerede, yaşıyor mu yaşamıyor mu bilmiyoruz. Yaşıyorsa beni görüyorsa gelsin, teslim olsun adalet diye bir şey var işkence yok gelip teslim olsun. Babam görmeden vefat etti, bari annemi görsün, gelene kadar burada bekleyeceğim” diye konuştu.

Şemdinli'den gelen Reşat Kaya da 1994'te 17 yaşındayken kaçırılan amcası Menaf Kaya için nöbete katıldığını ve amcası geri gelene dek nöbette olacağını belirtti. Kaya, "1994 yılında amcamı kandırıp götürdüler, onun getirilmesini ve bize teslim edilmesini istiyoruz. Buradan ona sesleniyorum gelip teslim olsun. Babası vefat etti, annesi yatalak, kendisini özledik o giderken ben yoktum hiçbir haber alamadık, yaşıyor mu yaşamıyor mu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da nöbete katılan ve işçisi olarak Erzurum'dan İstanbul'a 2016 senesinde giden Celal Tunar'ın annesi Sakine Tunar ise evladını HDP'nin kaçırdığını ifade ederek oğlunun geri gelmesi çağrısında bulundu. Tunar, “İstanbul'da inşaata çalışıyordu, orada kandırıp götürmüşler. 4 yıl etti, oğlum geri gelmesini istiyorum, o yolun sonu hayırlı değil, geri gelsin. Onun siyah kaşlarına kurban olurum geri gel” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal