HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 271'inci Gününde

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuşmak isteyen ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki nöbeti 271’inci gününe girdi.

30.05.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-13:36) HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 271'inci Gününde

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuşmak isteyen ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki nöbeti 271’inci gününe girdi.

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla dağa kaçırıldığını öne sürerek 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a giderek HDP il binasının önünde oturma eylemi yapan ve çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin evlat nöbeti sürüyor.

Ailelerden Kamile Küçükdağ, 21 yaşındaki oğlu Engin Küçükdağ için 271 gündür evlat nöbetinde olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Ben Adana'dan geldim, 271 gündür HDP kapısında bekliyorum, bize bir açıklama yapmıyorlar. Biz Ramazan ayı, bayram demedik, kaç aydır buralarda perişan olduk, onlardan hiçbir şey istemiyoruz evladımızı istiyoruz, yeter artık evladımızı versinler. Bizim çocukları dağda, bizi de kapılarında mahkûm ettiler.

Artık kaldıracak gücümüz kalmadı, perişan olduk, 6 yıldır oğlum gitti. Ne bayramımız var ne de seyranımız. Çocuklarımla burada perişan olduk, sağlığımızdan olduk, huzurumuz kalmadı. Oğlum sen beni duyuyorsan, görüyorsan kaç gel. Onlar yalan söylüyorlar, ceza, işkence var diyorlar, ceza, işkence yok. Fırsatını bulduğunda kaç gel, yeter bana bir telefon aç nerede olduğunu söyle gelip alacağım. Devletimiz güçlüdür, el uzatır, seni getirir" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal