HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 218'inci Gününde

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuşmak isteyen ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki nöbeti 218’inci gününe girdi.

07.04.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-17:14) HDP Önündeki Ailelerin Evlat Nöbeti 218'inci Gününde

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarına kavuşmak isteyen ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki nöbeti 218’inci gününe girdi.

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla dağa kaçırıldığını öne sürerek 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a giderek HDP il binasının önünde oturma eylemi yapan ve çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin evlat nöbeti sürüyor.

4 sene önce terör örgütü PKK’nın kaçırdığını söylediği oğlu Özkan Aydın için oturma eylemine katılım gösteren baba Süleyman Aydın, "Bugün eylemimizin 218'inci günü, HDP il başkanlığının önündeyiz. HDP bizim çocuklarımızı götürdü ve bizlere hiçbir açıklama yapmıyor. Bizim çocuklarımızı dağlarda ölüme mahkum ediyorlar ve bu çocukların ailelerini de HDP il binası önündeki kapılarında ölüme mahkum ediyorlar. Korona virüs bile hiçbir zaman bizi yıldırmayacak. HDP'liler gelip bizlere bir açıklama dahi yapmıyor. Onlar çocuklarımızı bizlere vermek istemiyorlar, onlar çocuklarımızı vermediği sürece biz buradayız ve gitmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"HDP'LİLER VİCDANA GELSİN ÇOCUKLARIMIZI BİZE GERİ VERSİNLER"

Diyarbakır'da ikamet eden inşaat işçisi Celil Begdaş, 2019 yılı Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta giden ve bir daha haber alamadığı oğlu Yusuf'un (16) HDP'lilerin yardımıyla dağa kaçırıldığını öne sürdü. Begdaş, "218 gündür bu kapıdayım, aslında 11 aydır bu kapıdaydım. Ben defalarca dile getirdim, oğlumu Amed Direniş Gurubu buraya getirdi. Oğlum ve bütün çocuklar buradan gitti, biz doğru adresteyiz, bu çocuklar gelmeden hiç kimse buradan kalkmaz. Korona virüs hastalığını bile dinlemiyorum. Hepimiz buradayız ve çocuklarımızı almadan ölsek de bu kapıdan ayrılmayacağız. Zaten ölmüşüz kimse burada yaşamıyor ki, evimizde bile huzur kalmadı bu HDP'liler vicdana gelsin çocuklarımızı bize geri versinler. Çocuklarımızı bizlere geri versinler biz burada gidelim yada çocuklarımızı almadan gitmeyiz" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal