HDP Önünde Nöbet Tutan Bir Anne Daha Çocuğuna Ulaştı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinden evlat nöbetine katılan anne Gevriye Ayhan, güvenlik kuvvetlerine teslim olan kızı Pelda'ya 5 senelik özlemin ardından sarıldı.

17.02.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-12:43)

Dağa zorla götürülen çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde nöbet tutan bir ailenin daha evlat özlemi sona erdi.

Merkez Kayapınar ilçesinden 13 Ocak'ta HDP il binası önündeki evlat nöbetine katılan anne Ayhan, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği müjdeli haberle kızının Şanlıurfa'da güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu öğrendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine, iki oğluyla beraber ile giden anne Ayhan, kızı Pelda ile ifadesinin alındığı Emniyet Müdürlüğünde görüştü.

Duygusal anların yaşandığı görüşmede kızı Pelda'ya kavuşan Ayhan, 5 senelik özlemin sonrasında evladını kucakladı, Kürtçe ağıt yaktı. Anne Ayhan bu esnada heyecandan baygınlık geçirdi.

Pelda Ayhan, Şanlıurfa ile Diyarbakır İstihbarat ve TEM Şube müdürlüklerinin yürüttüğü ikna faaliyetleri boyutunda, teröristlerin elinden kaçarak dün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik kuvvetlerine teslim olmuştu. Böylelikle Diyarbakır'da HDP şehir binası önünde nöbet tutan ailelerden evladına ulaşanların sayısı 7'ye ulaştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal