HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Tutuklanacak Mı?

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e verilen hapis cezası kesinleşti. Peki Sırrı Süreyya Önder tutuklanacak mı?

05.12.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-10:30) HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Tutuklanacak Mı?

Eski HDP Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'in cezaları onandı. Kararın duyurulmasının sonrasında Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder kaç sene ceza aldı? Sırrı Süreyya Önder cezaevine girecek mi sorularını cevaplarını sizler için araştırdık.

Sırrı Süreyya Önder tutuklanacak mı?

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması ile 4 sene 8 ay, HDP eski Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise 3 sene 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezalara sanık avukatları itiraz etmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi İkinci Ceza Dairesi Demirtaş ve Önder hakkında verilen cezaları onadı. Bu kararla iki isim hakkında verilen cezalar netleşti.

Sırrı Süreyya Önder kimdir?

1962 Adıyaman doğumlu. Türkmen kökenli Türk sinemacı, yönetmen ve yazar. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim aldı.

Yönetmenlik, sinema oyunculuğu, senaristlik, müzik yapımcılığı ve ulusal medyada köşe yazarlığı yaptı. Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu (BDP'nin desteklediği Bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden milletvekili oldu.

1978 senesinde Adıyaman Lisesi'nde öğrenciyken Maraş Katliamı'nı protesto ettiği için tutuklanarak cezaevine giren Önder, tahliye olmasının ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak Ankara'ya gitti. 12 Eylül Darbesi yapıldığı zaman Ankara'daydı. İlk tutuklama furyasında hapse atıldı. Uzunca bir yargılama sürecinin sonrasında 12 sene hapse mahkûm edildi. Açlık grevleri vb. protestoları ve eylemleri sebebiyle infazlarının yakılması neticesinde farklı cezaevlerinde yedi sene hapis yattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal