HDP, İstanbul, İzmir ve Adana'da Aday Çıkarmayacağını Açıkladı

Yerel seçimlerle ilgili HDP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkarılmayacağı duyuruldu.

28.01.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:43) HDP, İstanbul, İzmir ve Adana'da Aday Çıkarmayacağını Açıkladı

HDP, 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkarmama kararı verdi. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, alınan kararı "Demokrasi kuvvetlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Diğer şehirleri çalışmalar sona erince duyuracağız" dedi.

HDP Sözcüsü Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Adana ve İzmir'den adayı çıkarmayacaklarını duyurdu. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, “HDP olarak demokrasi için hak ve özgürlükler için demokrasi, barış mücadelesinin kuvvetlenmesi için kimi yerlerde fedakârlıklar yapma kararı verdik. Bu fedakarlığı şu, bu parti için değil Türkiye’deki demokrasi mücadelesi için yapıyoruz. İlerleyen günlerde açıklayacağız” dedi.

3 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARILMAYACAK

Belediye ve il meclislerine HDP logosu ve adaylarıyla gireceklerini aktaran Oluç, 3 büyükşehirde belediye başkanlığı için aday çıkarmama kararı verdiklerini ifade etti.

Oluç, bu şehirleri İstanbul, Adana ve İzmir olarak sıraladı, “Bu 3 kentte HDP kendi logosu ile belediye başkan adayı çıkarmayacak. Demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Diğer şehirleri çalışmalar sona erince duyuracağız” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal