HDP İl Binasının Önündeki Eylemci Sayısı Artıyor

Çocuklarının dağa kaçırıldığını söyleyen Diyarbakırlı annelerin, HDP il binası önünde başlattığı eyleme aynı durumdan muzdarip 4 aile daha dahil oldu.

05.09.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-13:17)  HDP İl Binasının Önündeki Eylemci Sayısı Artıyor

Çocuklarının HDP'li kişiler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek, HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in öncülük ettiği oturma eylemine dün 17 yaşındaki oğlu Yusuf Begdaş'ın da kaçırıldığını dile getiren Celil Begdaş da dahil oldu.

Malatya'dan anne Sadiye Özbey, Gaziantep'ten anne Songül ve baba Şevket Altıntaş, Mardin'den anne Emine ve baba Şehmus Kaya, çocuklarının; Mersin'den Rahime Uymaz da yeğeninin PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek, bugün Diyarbakır'a  eyleme katılmak için geldi.i

Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine dahil olan aileler, HDP'ye kızgınlıklarını belirtti.

Mardin'den Diyarbakır'a eyleme dahil olmak için gelen Emine Kaya, Kürtçe konuşmasında, "Bunların bizim üzerimizde ne hakkı var? Bunlar Müslüman değil. Eğer Müslüman olsalardı, oğlumuzu kaçırmazlar, bizi perişan etmezlerdi. Yüreğimizi yaktılar." dedi ve ekledi:

"Allah onların da yüreğini yaksın. Bunlar Kürt değil, Kürtler için çalışmıyorlar. Oğlumu HDP'den istiyorum."

"HDP oğlumu götürmüş, onların eline vermiş. Onların çocukları Amerika'da okuyor, niye çocuklarını göndermiyorlar? Çocuklarımızı alıp Kandil'e götürecekler. Burası, HDP Kandil'dir. HDP oğlumu nereden getiriyorsa getirsin, ben oğlumu istiyorum. Buradan gitmeyeceğim, vallahi burayı yıkarım. Vicdan, din ve imanları yok. Bunlar Amerika için çalışıyor. Bunlar Kürt değil, Amerika'nın adamlarıdır."

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal