HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç CHP ve İYİ Parti'yi Eleştirdi

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç CHP ve İYİ Parti'yi eleştirdi. Oluç, "Siz muhalefet partisisiniz, iktidarın keyfi ve hukuk dışı uygulamalarına itiraz etmeyecekseniz, neye itiraz edeceksiniz" dedi.

13.05.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-15:03)

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, avukatlarıyla 8 sene sonra görüştü. Mesele ile alakalı açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, CHP ve İYİ Parti'yi eleştirdi. Oluç, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli dahi avukat görüşünün yapılabilmesi hususundaki fikrini söyledi" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Abdullah Öcalan'ın avukatıyla görüşmesine değindi. Oluç, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

CHP VE İYİ PARTİ'YE: NEYE İTİRAZ EDECEKSİNİZ?

"Bir an önce her hükümlünün sahip olduğu hakları, İmralı'da olan hükümlüler için de kullanılabilir duruma getirin. CHP ve İYİ Parti'ye sormak istiyoruz; Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilmeli, hukuk uygulanmalı cümlesini kurmak sizin bakımınızdan bu kadar zor mu? MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli dahi avukat görüşünün yapılabilmesi hususundaki fikrini açıkladı. Siz muhalefet partisisiniz, iktidarın keyfi ve hukuk dışı uygulamalarına itiraz etmeyecekseniz, neye itiraz edeceksiniz?"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal