HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'a "Sayın" Dediği İçin Pişman Değilmiş

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi. Demirtaş duruşmada, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a "Sayın" dediği için pişman olmadığını söyledi.

26.04.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-11:45) HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'a "Sayın" Dediği İçin Pişman Değilmiş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanması sürdü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Demirtaş ile avukatları Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Demirtaş, terör örgütü PKK propagandası yaptığı ve yasa dışı KCK örgütlenmesine destek verdiği iddiasıyla hakkında düzenlenen fezlekeye karşı savunmasında, terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" ve "Kürt halk önderi" dediği için suçlandığını söyledi.

"PİŞMAN DEĞİLİM, GERİ ADIM ATMAYACAĞIM"

Demirtaş, barış sağlanması için Kandil ve İmralı'ya yaklaşık 30 kez gittiğini, burada görüştüğü terör örgütü elebaşlarına "sayın" dediği için kendisinin suçlandığını söyledi. Hakkında "suçu ve suçluyu övdüğüne yönelik" bir fezleke olduğuna da dikkat çeken Demirtaş, Öcalan'a "sayın" diye hitap etmesinin suç olmadığını öne sürdü.Öcalan'a "sayın" dediği için pişman olmadığını söyleyen Demirtaş, bundan geri adım atmayacağını bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal