HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: CHP ve İYİ Parti'yi Destekleyeceğiz

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu olduğu Edirne Cezaevi'nde seçimlerle ilgili konuştu. CHP ve İYİ Parti'ye destek vereceklerini söyleyen Demirtaş, "Sizi tarihin çöp sepetine yollamak için batıda CHP ve İYİ Parti'ye rağmen onların adaylarına destek vereceğiz." dedi.

23.03.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-09:05) HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: CHP ve İYİ Parti'yi Destekleyeceğiz

Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin tabanına 'oy kullanma' çağrısı yaptı. Demirtaş, CHP ve İYİ Parti ile ittifak kurulmadığını söyleyerek "Sizi tarihin çöp sepetine yollamak için batıda CHP ve İYİ Parti'ye rağmen onların adaylarına destek vereceğiz." dedi.

Yeni Yaşam gazetesine açıklamalar yapan Demirtaş, 31 Mart yerel seçimi hakkında şu açıklamayı yaptı:

"GÖNÜLDEN OY VERMELERİNİ BEKLEMİYORUZ"

"Tüm halkımıza, tabanımıza çağrım ve varsa azıcık hatırım, ricam şudur ki, gerekirse bağrınıza taş basın, fakat mutlaka sandığa gidip 'Faşizme hayır' manasına gelecek oyunuzu verin. Seçim sonuçları, demokrasi ve barışın gelişmesine fırsat sunabilir. Oyunuz bu sebeple çok kıymetlidir. Seçimi boykot etmeyi kesinlikle düşünmeyin. Biz partililerimizden, aday çıkarmadığımız yerlerde CHP ya da İYİ Parti'ye severek ya da gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de değil. Fakat bazen bir tek oy, birçok mesaj barındırır. İşte sizin oyunuz 'çok mesajlı bir güce' sahip, stratejik bir oydur."

CHP VE İYİ PARTİ'YE DESTEK

Demirtaş, "Seçimler yaklaştı. Cumhur İttifakı, partiniz HDP'yi seçim kampanyasının merkezine koymuş vaziyette. HDP bölgede kayyumları yollamak, batıda AK Parti - MHP'ye kaybettirme stratejisi izlediğini açıkladı. Siz seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Beklentiniz ve öngörüleriniz ne?" sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Biz terörist değiliz, senelerdir süren iktidar terörünün mağdurlarıyız. Biz bölücü değiliz, bölücülüğe maruz kalmış bir halkız. Ne yaparsanız yapın; hangi yalan, iftira ve tehdide sığınırsanız sığının, sizin zihniyetinizi de kayyumlarınızı da sandığa gömecek olanlarız. Bizim CHP ya da İYİ Parti ile ne ittifakımız ne de iş birliğimiz var. Fakat sizi tarihin çöp sepetine yollamak için batıda CHP ve İYİ Parti'ye rağmen onların adaylarına destek vereceğiz ve iktidarınızı sarsacağız. HDP'lileri aptal sananlar, zekanın keskinliğini 31 Mart'ta sandıkta görecekler."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal