HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Hakkında 2 Ayrı Suçtan Soruşturma Açıldı

Van'da katıldığı bir etkinlikte sarf ettiği sözler sebebiyle, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında 2 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

19.02.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-13:19) HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Hakkında 2 Ayrı Suçtan Soruşturma Açıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında bir etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmayla alakalı iki ayrı suçtan soruşturma açtı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında, Van'da katıldığı bir etkinlikteki konuşması sebebiyle "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk halkını, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Temelli'nin HDP İl Başkanlığı tarafından 19 Aralık 2018'de yapılan "Halk Buluşması"nda yaptığı konuşmanın içeriğinde suç unsuru olduğu sebebiyle soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk halkını, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma açılan Temelli'nin milletvekili olması sebebiyle 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 146. maddesinde bildirilen hüküm çerçevesinde "görevsizlik kararı" vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk etti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta da izinsiz yürüyüş sırasında taşıdığı, üstünde "100. gününde Leyla'ya tecridi kırmaya" yazılı tişörtü almaya çalışan kadın polisin kolunu ısıran HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında "görevi yaptırmamak için direnme" ve "basit kasten yaralama", sosyal medyadaki paylaşımları sebebiyle eski HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında da "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma açmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal