HDP, Ekrem İmamoğlu'ndan Beklentisini Açıkladı

İstanbul seçimlerinin ardından HDP Sözcüsü Günay Kubilay bir toplantı yaparak, HDP'nin İstanbul'dan beklentisini açıkladı. Kubilay beklentilerini, yerel demokrasinin kuvvetlendirilmesi, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışı olduğunu söyledi.

24.06.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-16:39)

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,21 ile İstanbul seçimini önde tamamladı. HDP Sözcüsü Günay Kubilay, parti genel merkezinde, seçim sonuçlarını değerlendirmek için bir araya gelen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı arasında basın toplantısı yaptı.

"İSTANBUL HALKININ İRADESİ GASP EDİLMİŞTİ"

Kubilay, 31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti-MHP'nin metropolleri ve kayyum atanan büyükşehir belediyelerini kaybettiğini ifade ederek, "İstanbul halkı 6 Mayıs'ta çalınan siyasi iradesini çok sert bir tepki göstererek tekrar aldı. Bu yalnızca bir belediye seçimi olmadı, tüm eksikliklerine karşın, Türkiye'de tüm teamüllerine karşın seçimle gelenin seçimle iktidarı bıraktığı bir geleneğin ısrarcısı olduğunu da kanıtladı" dedi.

HDP'NİN BEKLENTİSİ NE?

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran seçimini büyük bir farkla kazandığına değinen Kubilay, HDP olarak İmamoğlu'na başarılar temennisinde bulundu.

Kubilay, HDP olarak seçimlerde izledikleri stratejileri gereği yerel yönetimler siyaseti açısından beklentilerini şu şekilde söyledi:

"Yalnızca İstanbul'da değil Adana, Mersin, Yalova, İzmir gibi bizim oy desteği verdiğimiz tüm kentlerde beklentimiz yerel demokrasinin kuvvetlendirilmesi, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir yerel yönetim anlayışının önümüzdeki döneme yön vermesidir. Bunun içinde önümüzdeki süreci takip edeceğiz ve yerel yönetim çalışmalarını değerlendirmeye tabii tutacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal