HDP, Cumhur İttifakı'nı Zayıflatmak İçin Batı'daki Adaylarını Geri Çekecek

Cumhur İttifakı'na karşı Millet İttifakı'nın tarafını tutan HDP'den skandal bir hamle daha geliyor. Alınan bilgiye göre Batı illerinde Cumhur İttifakı'nı zayıflatmak isteyen HDP, Muğla dahil Batı'daki adaylarını geri çekebilir.

04.03.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-08:53) HDP, Cumhur İttifakı'nı Zayıflatmak İçin Batı'daki Adaylarını Geri Çekecek

Batıda Cumhur İttifakı'nı zayıflatma kararını veren Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP), HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı dahil batıdaki bazı şehirlerde belediye başkan adaylarını geri çekeceği iddia edildi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçime sayıl günler kala HDP'nin kritik bir karar verdiği öne sürüldü. Batıda Cumhur İttifakı'nı zayıflatıp doğuda kazanma üstüne seçim stratejisi tespit eden HDP'nin bazı adaylarını geri çekeceği öne sürüldü.

9 ADAY GERİ ÇEKİLEBİLİR

Birgün'ün haberine göre; HDP Muğla'da büyükşehir belediye başkan adayı dahil olmak üzere Marmaris, Bodrum, Menteşe ve Ula ilçelerinde; Manisa'da ise Alaşehir, Soma ve Saruhanlı ilçelerinde gösterilen belediye başkan adayları geri çekecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ise sürüyor. Denizli'de ise Pamukkale ilçe belediye başkan adayı geri çekilecek.

"İTTİFAKI ZAYIFLATMAK İÇİN BU KARAR ALINDI"

HDP'den mesele ile alakalı yapılan açıklamada, 'AK Parti- MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiği kadar geriletilmesi' politikası gereği bu kararın verildiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal