HDP Açık Açık İtiraf Etti! İttifak Kuruluyor

PKK'nın siyasi kanadı HDP, 2019 yerel seçimlerinde CHP’yle ittifak yapmak istediğini, 'En kapsamlı ittifakın yapılması gerektiği düşüncesindeyiz' ifadeleriyle bir defa daha açık açık duyurdu.

27.10.2018-09:31 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-09:17) HDP Açık Açık İtiraf Etti! İttifak Kuruluyor

Yerel yönetim seçimlerinde AK Parti ve MHP arssında ittifak söz konusu değil. İki parti de kendi adaylarıyla seçimlere katılacak. CHP ise başkanlık ve milletvekili seçimlerinde olduğu gibi, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’yle ittifak kuracak. Resmi bir açıklama veya konuşma olmamasına rağmen CHP ve HDP yan yana. CHP’nin netlik kazanan bazı adaylarının, HDP’den daha önce aday gösterildiği meydana çıktı. Bazı isimlerin PKK'yı destekleyen sosyal medya paylaşımları gözlerden kaçmadı.

LONDRA’DA İŞBİRLİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere ziyaretinde HDP’yle ittifak yapabileceklerini duyurmuştu. Kılıçdaroğlu’nun son zamanlarda meydana gelen ‘Öğrenci Andı’ tartışmalarındaki sessizliği, HDP’yle kurulan çirkin ittifakın neticesi olarak görülüyor. CHP seçimler öncesi HDP’yi kızdırmamak için uğraşıyor. Buna karşılık HDP cephesinden de olumlu mesajlar geliyor. HDP Sözcüsü, İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ittifak sorularına cevap verdi. Oluç, 'Bizim, CHP’yle herhangi bir resmi görüşmemiz olmadı. İttifak hakkında ise Batı illeri açısından baktığımızda, en kapsamlı demokrasi ittifakının yapılması gerektiği düşüncesindeyiz' dedi. Önceki seçimdeki gibi bir yol izleyerek çirkin ittifakına devam eden CHP-HDP işbirliğinin önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal