Hazine Bakanı Berat Albayrak'dan Rahatlatan Açıklama: Göreceksiniz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye 2023 Zirvesi'nde açıklamlar yaptı. Bakan "Ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hep beraber göreceğiz" dedi.

15.10.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-11:16) Hazine Bakanı Berat Albayrak'dan Rahatlatan Açıklama: Göreceksiniz

İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki Türkiye 2023 Zirvesi'nde açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla mücadelede önce ekim, sonrasında kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir devam edecek. Bu dönemin neticesinde enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı fark edeceksiniz." diye konuştu.

''ENFLASYON VE FAİZDEN KURTULACAĞIZ''

Enflasyonla mücadele programına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Albayrak, "Enflasyonla mücadele için yaptığımız çağrılar neticesinde başlatılan destekler seferberliğe döndü. Enflasyonla mücadelede önce ekim, sonrasında kasım ve aralıkta aşağı yönlü seyir devam edecek. Bu dönemin neticesinde enflasyon ve faizden ekonomimizi adım adım kurtardığımızı fark edeceksiniz." dedi.

DOLAR VE EURODAKİ DÜŞÜŞ

"Devletimize dönük yoğun ekonomik saldırı havası dağılmaya başladı" diyen Albayrak "Yatrıımcılaırn ekonomimize güveni her geçen gün yükselmeye başlıyor. Bu saldırılarla herhangi bir devlet karşı karşıya kalsaydı büyük bir krize girerdi. Fakat Türkiye çok güçlü bir biçimde güvenini kazanacak bir süreci meydana koydu. Dövizde aşağıya yönlü bir seyir kendini göstermeye başladı." biçiminde konuştu.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Dış ticaret oranlarının sonrasında ekonomide dengelenmenin başladığını gördük.

- İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 58'lerden yüzde 88,4'e çıkarak çok kuvvetli bir dengelenmesinin işaretini verdi.

- Enflasyon, kur ve faiz bakımından kötü bir dönemi arkada bıraktı.

- Çok daha global zorlukların beklendiği bir döneme süratle yaklaşırken, Türkiye çok güçlü bir altyapı ve değişim dönemi yaşıyor. Bunun etkilerini 2019 ve 2020 senesinde çok daha kuvvetli bir biçimde göreceğiz. Bu yaşadıklaırmızın neticesinde atılan adımların Türkiye'yi çok daha iyi bir yere hazırladığını göreceğiz.

- Hal yasası Meclis gündemine getirilecek. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst seviyeye çıkacak. Yeni durumlar, yeni atış alanları ve üreticilerinin satış kabiliyetlerinin yükseldiğini göreceğiz. Gıda ürünlerine çok daha makul oranlarla erişilmesi bakımından bu önemli.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal