Hazine Bakanı Berat Albayrak: Kimse Bizden Reel Ekonomiden Kopmamızı Beklemesin

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos'ta bir basın toplantısı düzenledi. Albayrak, "Kimse bizden reel ekonominin dengelerinden kopmamızı beklemesin" dedi.

24.01.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-16:53) Hazine Bakanı Berat Albayrak: Kimse Bizden Reel Ekonomiden Kopmamızı Beklemesin

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Davos'ta basın toplantısı yaptı. Albayrak, "Kimse bizden reel ekonominin dengelerinden kopmamızı beklemesin" dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

ÖVGÜ ALDIK

Davos'ta global eko sistem bakımından ortak hareket etmenin ne derece hayati olduğu, Türkiye bakımından bakıldığında özellikle 2018 senesinde ve darbe başta olmak üzere, Irak ve Suriye'de meydana gelen süreçlerin Türkiye'de oluşturduğu süreçlerin bertaraf edilmesi hususunda bir defa daha teyit edildiği, takdir edildiği gayet başarılı bir Davos ziyareti yaptık. Birçok kişide şunu gördük ki, süreçlerden Türkiye'nin çok güçlü bir refleks göstererek başarılı bir biçimde bu politikalar çerçevesinde ne kadar olumlu başarılı bir setiyle karşı karşıya kaldık ve övgü topladık.

GÜÇLÜ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ

Siyasi açıdan birçok ülke muhatabımız, mevkidaşımızla, Almanya, Rusya, Danimarka olsun birebir yüz yüze görüşme olanağımız oldu. Önümüzdeki Mayıs ayında Fransız mevkidaşımızı Türkiye'de konuk edeceğiz. Muhtemelen ilk baharda Almanya seyahatimiz olacak. Türkiye'nin içinden geçtiği bütün bu süreçlerde her geçen gün birer birer hayata geçirmesiyle bu güven ortamının makro ve mikroya yansıması bakımından, Türkiye bakımından, paydaşları bakımından güçlü birdöneme gireceğimizin altını çizebilirim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal