Hayko Bağdat Kimdir? Hayko Bağdat Neden Trend Oldu?

Pek çok insan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylığı konusunda yazdığı yazı sebebiyle Hayko Bağdat Kimdir? Hayko Bağdat Neden Trend Oldu? Sorularına yanıt arıyor… Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

30.05.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-12:49) Hayko Bağdat Kimdir? Hayko Bağdat Neden Trend Oldu?

Gazeteci Hayko Bağdat’ın “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bağdat, yazısında cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında ağır ithamlarda bulunurken, oyların Selahattin Demirtaş ve HDP'ye verilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı adayı İnce hakkında çok ağır ifadeler kullanan Bağdat'a CHP'li ve HDP'liler sosyal medya hesapları üzerinen büyük tepki gösterdi.

Hayko Bağdat, Ahval'de yayımlanan "Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir" başlıklı yazısında, "Yazının devamında, kendimden, HDP’nin onlara oy vermemizi daha da özendiren şu reklam klibinin verdiği yetkiye dayanarak, 'Biz HDP’liler' olarak devam etmek istiyorum" cümlelerine yer vardı.

HAYKO BAĞDAT KİMDİR?

1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hayko Bağdat, gazeteci ve yazardır. İlkokul öğrenimini Esayan, Ortaokulu ve Liseyi ise Mıhitaryan Ermeni Okulları’nda bitiren Bağdat, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Tarihi bölümünden mezundur.

2002 yılında Yaşam Radyo’da “Sözde Kalanlar” adlı programın yapımcılık ve sunuculuğunu yapan Hayko Bağdat 1 yıl sonra Marmara Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı.

Bugüne dek pek çok gazete ve dergide makaleler yazmış, 2012 yılında ise İMC Tv ekranlarında Roni Margulies ile beraber “Azı Karar Çoğu Zarar” isimli programı hazırlayan ve sunan isim olmuştur.

2014 senesinde Salyangoz adlı ilk kitabını çıkaran Hayko Bağdat 3 yıl Taraf Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. 2016 yılında Diken adlı web sitesinde yazarlığa başlayan Bağdat şu sıralar Ahval gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Ermeni asıllı Hayko Bağdat, Belma Bağdat ile evlidir ve bu evliliğinden iki çocuğu vardır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal