Haydarpaşa'daki Marmaray Kazısında Tarihi Kilisenin Kalıntıları Ortaya Çıktı

Haydarpaşa'da Marmaray projesi çerçevesinde yapılan kazı çalışmalarında bin 500 senelik tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

31.07.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-12:31) Haydarpaşa'daki Marmaray Kazısında Tarihi Kilisenin Kalıntıları Ortaya Çıktı

Haydarpaşa'da Marmaray projesi çerçevesinde yapılan kazı çalışmalarında bin 500 senelik tarih gün yüzüne çıkmayı sürdürüyor.

KİLİSE KALINTILARI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kazıldıkça tarih çıkan alanda bu defa de beşinci yüzyıla ait olduğu düşünülen bir kilisenin kalıntılarına rastlandı. Kalıntıların meydana çıktığı alan havadan görüntülendi. Marmaray projesinin Haydarpaşa ayağında kazı çalışmaları bütün hızıyla sürerken, bir taraftan da her geçen gün rastlanan tarihi kalıntılara yenileri ekleniyor. Daha önce Haydarpaşa'nın bin 500 seneden fazla süre önce bir liman şehri olarak kullanıldığını ortaya koyan kalıntıların sonrasında bu defa de aynı kazı alanında beşinci yüzyıla ait bir kilisenin kalıntılarına rastlandı.

TEL ÖRGÜLER DİKKAT ÇEKTİ

5 ayrı noktada devam eden kazı çalışmaları yüzlerce işçi tarafından bütün hızıyla devam ederken, kazı alanındaki son durum da İHA tarafından havadan kaydedildi. Öte taraftan, kazı alanını gören köprünün kenarlarına tel örgü çekildiği fark edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal