Cumhurbaşkanlığı İçin 100 Bin İmzanın Nerede Toplanacağı Belli Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 100 bin imza konusuyla alakalı açıklama yaptı. Yazıcı, "İmza için seçim kurullarına başvuru yapılacak" dedi.

19.04.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-18:59) Cumhurbaşkanlığı İçin 100 Bin İmzanın Nerede Toplanacağı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı adayı gösterilecek kişi için şart olan 100 bin imzanın yer aldığı kanunlarla alakalı detaylar netleşti.

YA CUMHURBAŞKANLIĞINA YA DA MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLACAK

Hayati Yazıcı, 24 Haziran'da yapılması düşünülen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Bu seçimde aday olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından herhangi bir kişinin aynı gün, aynı anda yapılacak seçimlerden ikisine de aynı anda aday olması mümkün değil. Yani hem milletvekilliğine, meclis üyeliğine hem de cumhurbaşkanlığına aday olması mümkün değil." dedi.

İMZALAR YSK'YA VERİLECEK

Uyum Komisyonu çalışmalarının ardından açıklama yapan Yazıcı cumhurbaşkanlığı adaylığıyle alaklı şunları aktardı: "100 bin imzayla alakalı başvuru YSK'ya yapılacak. Bir kişi bir aday için YSK'ya imza verebiliyor. Bununla alakalı denetim seçim kurullarında ve YSK'da olacak. Vatandaşlar ilçe seçim kurullarına başvuru yapabilecek, çünkü seçim kütükleri onlarda yer alıyor."

UYUM YASALARINDA BAŞBAKAN İFADELERİ KALDIRILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı uyum yasalarıyla alakalı ise "Yeni dönemde birçok yasayla bazı kavramlar devre dışı olacak. Bakanlar Kurulu olmayacak. Bakanlar Kurulu atfı söz konusuysa o olmayacak. Başbakan olmayacağı için 'başbakan' diye yasalarda bahsedilen yerler varsa bunlar olmayacak. O alanlarla alakalı temizleme, sisteme uyumlu hale getirme Meclis'ten geçireceğimiz bir yetki yasası kapsamında çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle olacak." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal