Havuzlu Villa'dan Hayvan Barınağı Yaptı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde birçok sokak hayvanına bakabilmek için yaşayan Aylin Yıldız Schwarz, havuzlu villasını hayvan barınağı olarak yeniden şekillendirdi.

12.09.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-09:46)

Muğla'nın Ortaca ilçesinde birçok hayvana yardım edebilmek için yaşayan Aylin Yıldız Schwarz, kullanıma açtığı havuzlu villasını 85 köpeği için hayvan barınağı olarak yeniden şekillendirdi. 

Bir hayvan dostu olan Schwarz, sahiplendiği köpeklerin tümünün  beslenme ve temizlik gibi temel gereksinimlerini bizzat üstleniyor. Özellikle yardıma muhtaç engelli, hamile ve yavru olan köpeklerin zor durumda kalmaması için uğraşan Schwarz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bunlar sadece sokağa değil, barınaklara da atılan ev ortamına alışmış olan hayvanlar. Sokakta yapamazlar. Bunlara bir ev ortamı dizayn ederek yaşamlarını sürmelerini sağladım." 

Aynı zamanda bakımını üstlendiği köpekleri sahiplendirirken, ailenin koşullarının elverişliliğine dikkat ediyor. Ayrıca sahiplere köpeklere bakamadıklarında onları geri almak şartıyla sözleşme yapıyor.

Meydanlarda hediye olarak satildiktan sonra terk edilen birçok hayvanın bulunduğunu vurgulayan Schwarz, şunları konuştu:

 "Bana 'Yalnız sıkılmıyor musun?' diye soruyorlar. Benim 85 nüfuslu bir ailem var ve onlar için 24 saat hizmete hazırım. Sokakta bulduğum köpekleri düzenli olarak veteriner kontrolden geçiriyorum. Revirde minimum 3 hafta kaldıktan sonra ev ortamına tekrar alıyorum." 

Dışarıda aç ve bakımsız kalan köpeklere olan üzüntüsünü  belirten Schwarz, villasının havuzunu bütünüyle köpekler için terapi amaçlı yaptırdığını söyledi ve ekledi:

"Ayakta durup hayvanı tutmam gerektiğinden suyun derinliği ona göre ayarlandı. Felç gibi rahatsızlığı olan köpekler kontrolüm altında her iki günde bir yarım saat yüzüyor. Hayvanları zavallı ve çaresiz görüyorum. Hayvanlar yapılan en kötü işkenceden sonra bile sahibine kuyruk sallıyor. Kin ve nefret duyguları yok. Bunun için kendimi tamamen hayvanlara adadım. Hayatım son bulduktan sonra çiftliğimi ve villamı hayvanlara miras bırakacağım."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal