HAVELSAN CEO'su Sadık Yamaç AK Parti'den Adaylığını İlan Etti

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili aday adayı Sadık Yamaç Kimdir? İşte eski HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO'su Sadık Yamaç'ın hayatı ve milletvekilliğine uzanan süreç tüm ayrıntılarıyla Haber365.com'da!

03.05.2018-17:24 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-17:35) HAVELSAN CEO'su Sadık Yamaç AK Parti'den Adaylığını İlan Etti

Eski Havelsan Genel Müdürü ve CEO’su Sadık Yamaç, AK Parti’den Haziran ayında gerçekleştirilecek olan erken seçimler için adaylığını açıkladı.

ODTÜ Makine Yüksek Mühendisi Sadık Yamaç, AK Parti milletvekili olmak için aday oldu.

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Sadık Yamaç kimdir?

1965'te Çubuklu’da dünyaya gelen Sadık Yamaç, 1966’dan itibaren Ankara Altındağ’da ikamet etmektedir. Aslen de Ankaralı olan Sadık Yamaç, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ODTÜ Makine Mühendisliği Mezunu Sadık Yamaç, üniversite yıllarında Ankara Semt Pazarı’nda pazarcılık yaparak ekmeğini taştan çıkaran bir insandı.

Öğrenimini tamamlamasının ardından mesleğine devlet memurluğu ile devam eden Sadık Yamaç, ilk kamu hizmetine TÜBİTAK’ta mühendis olarak başladı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı başında iken Tank, Uçak, Helikopter ve Füze olmak üzere, pek çok çalışmada da proje müdürü olarak destek verdi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başkanlığı döneminde Savunma, Teknoloji ve D-8 Projeleri’nde, Başbakan Müşaviri olarak görev yaptı.

28 Şubat Dönemi’nde, Erzurum’a zorunlu tayini çıkan Sadık Yamaç, 4 buçuk ay sonra mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak görevine devam eden Sadık Yamaç, ardından görevine TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak devam etti.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı.

HAVELSAN Genel Müdürlüğü ve CEO’luğu görevinde bulundu.

HAVELSAN Genel Müdürlüğü’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı, uluslararası bir finans dergisi tarafından ‘Yılın CEO’su’ seçildi.

BMC’de Yerli Tank, Zırhlı Araç, Motor ve Şanzıman Tasarım ve Üretimi konularında Strateji Koordinatörlüğü yaptı.

Halen Savunma, Güvenlik, Bilişim ve Enerji alanlarında kritik faaliyetler gösteren, özel bir firmanın Grup CEO’su olarak görev yapmaktadır.

STK’lar dahil bir çok Kurum ve Kuruluşta, Yönetim ve Denetim faaliyetlerinde bulunmuştur.

15 Temmuz Darbe Girişimi Hiç Yaşanmayabilirdi

HAVELSAN Genel Müdürlüğü ve CEO’luğu döneminde güvenliğimizi sağlayacak milli yazılım için büyük mücadele veren Sadık Yamaç, gerek içten gerekse dıştan, ciddi engellerle karşılaşmasına rağmen ülkemizin güvenliği için önem arz eden bu yazılımı sonunda kabul ettirdi.

Ve çalışmalar Yamaç sayesinde başladı.

Akşam Gazetesi Emin Pazarcı’nın köşesinde de belirttiği bir nokta Sayın Sadık Yamaç’ın HAVELSAN’da ne kadar hususi görevlerde yer aldığını açıkça ortaya koymaktadır.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve benzeri saldırıları önleyecek yazılımlar için büyük mücadele verdiği ortaya çıkan Sadık Yamaç, her zaman vatanı ve milleti için en doğrusunu yapmayı görev edinmiş bir isimdir.

Pazarcı’nın anlattığına göre; “Çok defa bu tür ülke güvenliğini sağlayan yazılımların devreye girmesi için büyük mücadeleler veren Sadık Yamaç, ‘En büyük projelerimden biri’ dediği bu çalışmayı tamamlasaydı CIA ve çeşitli istihbarat ve terör örgütlerinin denetimlerinden kurtulacaktık.”


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal