Havai Fişek Yasağı

Avcılar Belediye Meclisi'nde yapılan bir açıklamaya göre:, uluslararası faaliyetler ve ulusal tarihlerin haricinde havai fişek yasağı geldi.

07.09.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-14:38) Havai Fişek Yasağı

Avcılar Belediyesinden gelen bildiriye göre, genellikle akşam eğlenceleri için kullanılan havai fişeklerin aşırıya gürültüye sebep olduğunu,bununla birlikte göçmen kuşlara zarar verdiğini hatta insan ve çevre sağlığını da kötü etkilediğini açıkladı. 

Belediye yetkililerinin vardığı sonuca göre, ilçe sınırlarındaki çay bahçesi, kafe, restoran, düğün salonu gibi mekanlarda ya da sokaklarda eğlence amaçlı kullanıma sunulan havai fişekler, uluslararası eğlence ve ulusal törenler haricinde kullanılacak.

Belediye Başkanı Turan Hançerli şunları da ekledi:

"Her yıl 357 çeşit kuşun barındığı kentimizde, her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ve doğa ile uyum içinde yaşamayı ilke edindik. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmayı, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olmayı merkezine alan bir anlayışla meclisimizde aldığımız havai fişek gösterilerinin yasaklanması kararının Avcılar'ımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal