Havai Fişek Fabrikasının Yönetimi Ölen İşçinin Ailesine 1.8 Milyonluk Dava Açtı!

Sakarya'daki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında, 6 yıl önce hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu'nun eşi, fabrikaya 10 bin liralık dava açtı. Fabrika yönetimi de şirket zarara uğradı diyerek 1.8 milyonluk karşı dava açtı.

08.07.2020-08:16 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-08:01) Havai Fişek Fabrikasının Yönetimi Ölen İşçinin Ailesine 1.8 Milyonluk Dava Açtı!

Geçtiğimiz günlerde Büyük Coşkunlar Piroteknik Kimya Sanayi Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce işçi de yaralanmıştı. Bu patlama fabrikadaki ilk patlama olmazken, fabrikanın 2014 yılındaki patlamada hayatını kaybeden Yılmaz Şapoğlu'nun ailesine dava açtığı ortaya çıktı. 

Patlamada hayatını kaybeden işçinin eşi Nevin Şapoğlu, olayın yaşandığı zamanda 4'ncü çocuklarına hamileydi. Eşini kaybeden kadın olaydan 5 gün sonra kızı Zeynep'i erken doğumla dünyaya getirdi. Fabrika yönetiminden herhangi biri taziyeye bile gitmezken, Nevin Şapoğlu 10 bin liralık tazminat davası açtı. Bunun üzerine yönetim, Şapoğlu'na davadan vazgeçmesi için rüşvet teklif etti fakat kadın rüşveti kabul etmedi. Fabrika yönetimi ise zarar uğradıkları gerekçesiyle aileye 1.8 milyon liralık karşı dava açtı.

EV VE MAAŞ TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Milliyet'ten Cihat Aslan'a konuşan Nevin Şapoğlu, "Dört çocuğumu hayvancılık yaparak tek başıma büyüttüm. Kızım Kübra, Anadolu Üniversitesi'nde öğretmenlik, Ceyda Cerrahpaşa'da hemşirelik okuyor. Coşkunlar ailesi bizimle hiç ilgilenmedi. Ben de 2014 yılında dava açtım. Dava süreci başladığında şirket, bir-iki kadın işçiyle haber gönderdi. 'Bir tane ev alalım, maaş bağlayalım, çocukların eğitim hayatını karşılayalım, davayı geri çekin' dediler. Davayı geri çekmedim. Bir sene sonra 2015 yılında karşı dava açtılar. Üç ay çalışmadıklarını, üretim yapamadıkları için zarara uğradıklarını söylediler." dedi.

Patlamadan sonra fabrikanın tekrar üretime devam ettiğini belirten kadın, "İstedikleri parayı (1.8 milyon TL) görünce çok şaşırdım ve sinirlendim. Babası öldüğünde kızım Zeynep daha doğmamıştı. Onun adını bu belgelerde görünce çok kötü duygulara kapıldım. Benden, dört çocuğumdan ve eşimin üç kardeşinden tazminat talebinde bulunmuşlar. Sonuna kadar bu davamın arkasındayım." ifadelerini kullandı.

"BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR"

Aile avukatı Mehmet Şener de yaptığı açıklamada, "Nevin Şapoğlu, 10 bin TL'lik dava açtı. Daha sonra bilirkişi, 280 bin TL ödenmesine karar verdi. Fabrika da kardan mahrum kaldıkları için dava açtı. Şu an bilirkişi raporu bekleniyor." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal