Hava Durumu: Sıcaklık Batı Bölgelerde 2 ile 5 Derece Arasında Azalacak

Hava durumu için Meteoroloji'den gelen tahminlere bakıldığında bugün ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde devam eden hava sıcaklıkları yağışla beraber yağış alan bölgelerde biraz azalacak, fakat hafta sonu tekrar yükselecek.

05.03.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-11:19) Hava Durumu: Sıcaklık Batı Bölgelerde 2 ile 5 Derece Arasında Azalacak
Hava durumu için Meteoroloji'den gelen tahminlere bakıldığında bugün ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde devam eden hava sıcaklıkları yağışla beraber yağış alan bölgelerde biraz azalacak, fakat hafta sonu tekrar yükselecek.

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre , hava durumunda bugün batı bölgelerde 2 ile 5 derece arasında azalacağı, diğer bölgelerde ciddi bir değişiklik görülmeyecek.

Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney bölgelerinde güney ve güneydoğu taraflarda şiddetli (40-60 km/sa) olarak esmesi tahmin edildiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Gece sularından itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa etrafında toz taşınımı beklendiğinden gerçekleşebilecek olumsuzluklara karşı önlemler alınmalı.

Ülkenin iç ve batı bölgelerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın etrafının yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu olacağı bekleniyor.

Yağışların Muğla ve Aydın etrafında şiddetli olması tahmin ediliyor. Gece sularından itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa etrafında toz taşınımı görüleceği bekleniyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen tahminlere bakıldığında, hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ile 5 derece arasında azalacak, öteki bölgelerde ciddi bir değişiklik görülmeyecek.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney bölgelerinde şiddetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bazı şehirlerde beklenen hava tahminleri şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Adana: Parçalı bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 25

Trabzon: Az bulutlu 23

Erzurum: Az bulutlu ve açık 9

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal