Hatay'daki Yangında Molotof Kokteyli İddiası

Hatay'ın Belen ilçesinde başlayıp geniş bir alana yayılan yaygının molotof kokteyli atılarak çıkarıldığı iddia edildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişilerin ormanlık alanı ateşe verdiği görülüyor.

10.10.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-17:29)

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, yerleşim alanlarına sıçradı. Bazı ev ve iş yerlerinin kullanılamaz hale geldiği yangına ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülerde, yangının molotof kokteyli atılarak çıkarıldığı öne sürüldü.

Görüntülerde, motosikletle gezen yeşil kıyafetli bir kadının molotof kokteyli attığı iddia edildi. Videodaki bir kişinin ise "Kadının biri üzerime molotof kokteyli attı" dediği görüldü.

"TEŞKİLATIMIZIN BAZI KAYGI VE ŞÜPHELERİ VAR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada "Bununla ilgili orman teşkilatımızın bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var" diye konuşmuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ ÇIKARDI İDDİASI

Yangını terör örgütü üyelerinin çıkardığı iddialarıyla ilgili sosyal medyada yayınlanan video kısa sürede en çok paylaşılanlar arasına girdi. Videoda terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen kişilerin ormanlık alanı ateşe verdikten sonra zafer işareti yaptıkları ve bölgeden uzaklaştıkları görülüyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal