Hatay'da Ormanları Yakan Hainler Suçüstü Yakalandı

Hatay'da geçen gün üç ilçede başlayan ve bugün gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınlarının akabinden terör örgütü yandaşlarının olduğu tespit edildi.

11.10.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-09:48)

Hatay'da geçen gün üç ilçede başlayan ve bugün gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınlarının akabinden terör örgütü yandaşlarının olduğu tespit edildi.

PLAKASIZ MOTOSİKLET İLE ORMANDA GÖRÜLDÜ

Hatay Cumhuriyet Mahallesi'nde PKK'lı terörist, plakası olmayan motosiklet ile ormanlık alana geçerek iç kısımlara giderken vatandaş aracılığıyla ihbar edildikten sonra yakalandı.

ÇIKARDIĞI YANGINI İZLEDİ

Belen'deki yangını çıkaran zanlı yaktığı yangını seyrederken görüntülendi. Belen'de kaydedilen bir görüntüde çıkardığı yangını izlerken kadraja giren sanık, Erzin'de ormanları yakarken suçüstü ele geçirildi.

Belen, İskenderun ile Arsuz ilçelerinde gerçekleşen ve akşam saatlerinde denetim altına alınan yangınla alakalı, terör örgütünün basın organlarından ve örgüte yakın sosyal medya hesapları üzerinden propaganda çalışması yapıldı. AFAD ekipleri tarafından 542 kişinin çıkarıldığı bölgeden ve yanan ağaçlardan görüntülerin yer aldığı gönderilerde, ateşlerin YPG/PKK terör örgütüne yakın 'Ateşin çocukları inisiyatifi' aracılığıyla çıkarıldığı iddia edildi.

 

ALAYCI PAYLAŞIMLAR TEPKİ TOPLADI

Ormanlık alanın yanında yaban hayatının da zarar aldığı pek çok ekibin iki gün boyunca söndürme faaliyeti gerçekleştirdiği yangınla alakalı 'alaycı paylaşımlar', vatandaşlardan oldukça tepki topladı.

BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ, KASIT KUŞKULARINA DEĞİNMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesinde yaptığı tetkiklerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının kasten çıkarıldığına ilişkin kuşkularının olduğunu ifade ederek, 'Kamuoyunda özellikle son iki günde sosyal medyada olsun diğer kaynaklarda olsun bu yangının özelinde de çok ciddi kasıt şüpheleri ortaya çıktı. Bunla ilgili de tabii ki Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı yürütüyor. 4 şüpheli gözaltına alındı, bunun 2'si savcı tarafından serbest bırakıldı ve 2 yeni daha şüphelimiz var.' diye konuşmuştu.

YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Bekir Pakdemirli, emniyet İHA'larının süreci denetmelerinde büyük yarar sağladığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

'Tabii beklediğiniz haber, buradaki yangın şu saat itibarıyla tam olarak kontrol altında.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal