Hatay'da Orman Yangını: Yaşam Alanlarına Sıçradı

Belen ilçesinde meydana gelen ve İskenderun ilçesinde yer alan 2 mahalleye de sıçrayan orman yangınına hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, Hatay Valiliği'nden gelen açıklamada yangına patlayan bir trafonun sebep olduğu belirtildi.

09.10.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-15:14)

Bir takım yerleşim alanları polisler tarafından önlem için tahliye edildi. Bir bina ve önündeki araçlar yangın sebebiyle hasar aldı.

YERLEŞİM YERLERİNDE!

Rüzgarın tesiriyle denetim altına alınamayan ateşler, İskenderun ilçesindeki Şekere ile İsmet İnönü mahalleleri ve bir antrepo sahasına geldi. Yangın sebebiyle Belen-İskenderun kara yolu da trafiğe kapandı.

TRAFODAN ÇIKTI

Yangını söndürme faaliyetleri hız kesmeden devam ederken Hatay Valiliği'nden açıklama yapıldı. Valilikten gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır.'

 

Sarımazı Mahallesi'ndeki ormanlık yerde dumanların çıktığını görenler vaziyeti görevlilere ihbar etti.

İhbarla Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından bölgeye arazöz, helikopter, su tankı ve dozer gönderildi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal