Hatay Yangınında Mahsur Kalan Kaplumbağaları Böyle Kurtardılar

Hatay'da çıkan orman yangınında mahsur kalan iki kaplumbağa kurtarıldı. İtfaiye personeli ve vatandaş tarafından kurtarılan iki kaplumbağa su dökülerek yeniden hayata döndürüldü.

10.10.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-10:54)

Hatay'ın Belen ilçesinde dün çıkan orman yangınında mahsur kalan iki kaplumbağa itfaiye personeli ve bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Kamplumbağalar su dökülerek yeniden hayata döndürüldü.

Hatay'ın Belen ilçesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangınına çok sayıda itfaiye personeli ve arazöz ile müdahale edildi. Yangında alevlerin arasında kalan hayvanlar da unutulmadı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte yangın bölgesine gelen bir belediye personeli, yangında alevlerin arasında kalan kaplumbağayı kurtardı. Kurtardığı kaplumbağaya su dökerek hayata döndürülmesini sağlayan Cemil Özdemir, kaplumbağanın ayağında biraz tahribat oluştuğunu söyledi. Özdemir, yaralı hayvanı veterinere götüreceğini belirterek "Tesadüf olarak yanan alanın içerisinde bir kaplumbağa gördüm. Kaplumbağa kendini kilitlemişti ve baya sıcaktı. Burada bulduğum sudan kendine gelmesini sağladım. Ayaklarında biraz tahribat var. Veteriner arkadaşımızı aradım tedavisi için kaplumbağayı bekliyor" diye konuştu.

Yangın söndürme çalışmalarına Mersin'in Erdemli ilçesinden destek için gelen itfaiye personelleri, alevler arasında gördükleri kaplumbağaya su dökerek hayata döndürdü. Kaplumbağayı su ile serinleten itfaiye personeli, daha sonra hayvana kendi elleriyle su içirdi. Bir süre kaplumbağayı serinleten itfaiye personeli, kendine gelen hayvanı yeniden doğaya bıraktı.

Karadan müdahalenin sürdüğü yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan yeniden müdahale ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal