Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: Suriyelilerin Gitmesini İstiyorum

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'da 500 bin Suriyelinin yaşadığını söyleyerek, "Bu Suriyeliler gitmezse bizim buradaki demografik yapımız da bozulur, ekonomik dengeler de bozulur" dedi.

30.11.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-11:14) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: Suriyelilerin Gitmesini İstiyorum

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyelilerin kalıcı olmasını istemediğini belirterek "Savaş bittiği zaman herkes kendi coğrafyasında yaşamını inşa etsin istiyorum. Yalnızca Hatay'da 500 bin Suriyeli bulunuyor. Bu Suriyeliler gitmezse bizim buradaki demografik yapımız da bozulur, ekonomik dengeler de bozulur" dedi.

Lütfü Savaş, Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın sorularını cevapladı. Hatay'da nüfusun 1 milyon 600 bin olduğunu söyleyen Savaş, buna ilave olarak 500 bin kadar Suriyeliyi misafir ettiklerini bildirdi.

"PANSUMANLA UĞRAŞMAYIN"

"20 bini konteyner kentte ikamet ediyor. Buraya çok sivil toplum kuruluşu geliyor, Suriyelilere yardım etmek istiyor. Diyoruz ki siz pansumanla uğraşmayın, kalp fonksiyonları bitmek üzere olan halkın kalbiyle uğraşın" diyen Savaş, şöyle söyledi:

"Savaşı sonlandırın, bu insanlar da ülkesine gider, 7 senedir başka devletin toprağında misafir olarak kalmak da basit bir şey değildir. Ben Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada kalıcı olmalarını arzu etmiyorum. Savaş bittiği zaman herkes kendi ülkesinde yaşamını inşa etsin arzuluyorum. Yalnızca Hatay'da 500 bin Suriyeli bulunuyor. Bu Suriyeliler gitmezse bizim buradaki demografik yapımız da bozulur, ekonomik dengeler de bozulur, bizim yapacağımız hiçbir şey dört dörtlük olmaz. Bizim gelirimiz 1 milyon 600 bin kişiye göre. Daha çok enerji, daha çok su lazım, daha çok çöp toplamak mecburiyetinde kalıyorsunuz, bütün ücretler artıyor. 7 senedir idare ediyoruz. 1 milyon 600 bin kişilik yatırım payını 2 milyon 100 bin kişi paylaşıyor. Bu savaşın bir an önce bitmesini arzuluyoruz. Binlerce masum insan hayatını kaybediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal