Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'in Gözaltına Alınmasıyla İlgili EGM'den Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'in yakalanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, 'Polisler nezaketle kimlik sordu, yasayı uyguladı. Her vatandaş kimliğini ibraz etmeli.' ifadeleri kullanıldı.

30.07.2020-14:49 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-15:04) Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'in Gözaltına Alınmasıyla İlgili EGM'den Açıklama

Feyzioğlu'ndan Hatay Barosu Başkanı Dönmez’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez'in polislerle yaşadığı kimlik gösterme tartışmasının sonrasında gözaltına alınmasıyla alakalı Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu açıklamada bulundu. Feyzioğlu, gözaltına alınma işlemine tepki verirken Dönmez ile polislerin de birbirlerinden şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

Geçen akşam Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez'in İskenderun'da bir lokantada polis memuruyla arasında geçen kimlik kontrolü tartışmasından sonra gözaltına alınmasıyla ilgili Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'dan açıklama yapıldı.

Gözaltı işlemine tepki veren Feyzioğlu, TBB'nin meselenin takipçisi olacağını ifade ederek, 'Yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır' diye konuştu.

Feyzioğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

'Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınıyoruz. Olay sonrasında TBB Avukat Hakları Merkezimizin üyesi Av. Şenol Yücesoy Mersin’den Birliğimiz adına destek olmak üzere Hatay’a intikal etmiştir. Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A’nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir. TBB konunun takipçisi olacaktır.'

DÖNMEZ VE POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Diğer taraftan, Sözcü'nün haberine göre, polisin 'Biz devletiz kanunsuz iş yapmayız' ifadesini kullanarak gözaltına aldığı Dönmez karakoldan sabah saatlerinde ayrılırken polis memurlarıyla birbirlerinden karşılıklı şikayetçi oldukları belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal