Hastane Müdürü Morgu Hurdacılara Sattı

Bursa'nın İznik ilçesindeki devlet hastanesinde fıkra gibi bir olay yaşandı. Hastanenin idari ve mali işler müdürü 1,5 tonluk morgu hurdacılara satmış.

28.05.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-12:42)

Bursa'nın İznik ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 3 kısımdan meydana gelen 1,5 tonluk morgun kaybolmasıyla alakalı, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Müdürü Ömer Y. hakkında soruşturma açıldı. Teknik servis personeli ifadelerinde, Ömer Y.'nin emri ardından morgu hurdacıya sattıklarını kaydetti.

"MORG, KAMYONETE YÜKLENEREK GÖTÜRÜLDÜ"

İznik'te 2015 senesinde Üyecek mevkiinde olan eski devlet hastanesi, 2015 senesinde İstanbul Kapı mevkiinde olan yeni binasına taşındı. İçindeki eşyalar ile beraber yeni binaya taşınan İznik Devlet Hastanesi'nde 3 göz kısımdan meydana geldi 1,5 tonluk çelik morg, ortadan kayboldu. Öne sürülene göre, Devlet Hastanesi'nde görevli bir temizlik personeli, Başhekim Dilek Doğan Baş'a hastane morgunun gece kamyonete yüklenilerek götürüldüğünü ifade etti.

"MÜDÜR TALİMAT VERDİ"

Mesele ile alakalı soruşturma başlatan Başhekim, teknik servis personelinin ifadesini aldı. Görevliler ifadelerinde, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Y.'nin kendilerine 'morgu sat' emri verdiğini ve bu emir ardından kendilerinin de morgu hurdacıya sattıklarını kaydetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN OLAYLA İLGİLİ KARARI BEKLENİYOR

Başhekim Uzm. Dr. Dilek Doğan Baş, Ömer Y. hakkında idari soruşturma açarken, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü meseleyi incelemeye aldı. İl Sağlık Müdürlüğü, 1 aylık soruşturma neticesinde Ömer Y.'ye idari cezai işlem uygularken, Sağlık Bakanlığı'nın olayla alakalı kararı bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal