İzmir'de DASK Ödemeleri Başladı

DASK, İzmir depreminde evi zarar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahibi vatandaşlara 1,2 milyon lira ödeme yaptı. Ödemeler ilk olarak depremde yıkılan ve ağır hasar alan evlere yapılmaya başlandı.

02.11.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-17:42) İzmir'de DASK Ödemeleri Başladı
İzmir merkezli sarsıntının sonrasında hasar belirleme faaliyetlerine başlayan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), evi hasar alan Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahipleri vatandaşlarına hasar tazminatı ödemeleri başladı.

Gelen açıklamada; DASK, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi yer alan ve depremde zarar gören evlere 1,2 milyon lira ödedi. Birinci etapta yüz hasar eksperiyle sahaya giden DASK; gelecek günlerde bu sayıyı iki yüze yükseltecek. Hem de hasar belirleme faaliyetlerinin yerinde idaresi için İzmir’de 'DASK İletişim Merkezi' oluşturuldu.

Birikmiş deprem rezervi ile reasürans olanakları sayesinde 25 milyar lira olan zarar ödeme kapasitesi Kasım ayı itibariyle 40 milyar liraya çıkarıldı.

'ÇALIŞMA VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ'

Bugün itibarıyla Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi olanlara toplam 1,2 milyon lira ödeme yaptıklarının altını çizen DASK Koordinatörü Erdal Turgut, 'Depremden birkaç saat sonra İzmir’e ulaşıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir İl Müdürlüğü’nde DASK İletişim Merkezi kurduk. DASK yöneticisi ve ekiplerinin bir bölümü çalışmaya buradan devam ediyor. Sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor, sigortalılarımızla gerektiğinde birebir temas kurabiliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD başta olmak üzere tüm kamu kurumlarıyla koordineli bir çalışma ve işbirliği içindeyiz. ALO DASK 125 çağrı merkezi, dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı almaya devam ediyoruz. Hedefimiz, sigortalılarımızın Zorunlu Deprem Sigortası edinerek elde ettikleri finansal güvencenin karşılığını vermek ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek' diye konuştu.

Depremin gerçekleştiği günden bu güne sahada ara vermeden çalıştıklarını ifade eden Turgut, şu ifadeleri kullandı:

'2 Kasım itibarıyla 5 bin 900’ü İzmir’den olmak üzere depremden etkilenen 10 ilden toplam 6 bin 500 hasar ihbarı aldık. Hedefimiz, ilk 72 saat için de sigortalılarımıza hasar tazminatı ödemesi yapmaya başlamaktı. DASK, evi depremde hasar gören vatandaşlarımızın düzenini yeniden kurmasında çok önemli bir rol oynuyor. Misyonumuz yaraları sarmak, normal hayata dönüşü sağlamak. Bunun bilinciyle ilk etapta 100 eksperimizle sahaya çıktık. Bu sayı önümüzdeki günlerde 200’e kadar yükselecek. Eksperlerimiz hasar ihbarı yapan sigortalılarımızın konutlarında inceleme yapıp, raporlarını bize mobil cihazlarından anında ulaştırıyorlar. Böylece hasar süreçlerini çok daha hızlı sonuçlandırıyoruz'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal