Harçlıklarını Biriktirdi, Hurda Parçalarla Kendi Aracını Yaptı

Mardin'de meslek lisesinde makine bölümünde eğitim alan 19 yaşındaki Muzaffer Emir Muratoğlu, ’Beni'de meslek lisesinde makine bölümünde eğitim alan 19 yaşındaki Muzaffer Emir Muratoğlu, ’Benim de arabam olsun’ diyerek, harçlıklarını biriktirip aldığı hurda parçalarla beş vitesli benzinli üstü açık araç yaptı.

08.08.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-14:04) Harçlıklarını Biriktirdi, Hurda Parçalarla Kendi Aracını Yaptı
Mardinli genç Muzaffer Emir Muratoğlu, dedesinin örnek alarak harçlıklarını biriktirip hurda parçaları topladı. Aldığı hurda parçalarla araç yapmaya karar alan Muratoğlu, beş vitesli benzinli üstü açık otomobil yaptı. Yaptığı aracı yakınlarına göstererek puanları toplayan Muratoğlu, kendini daha da geliştirerek yerli ve milli üretime destek olmak istiyor.

90 KM HIZ YAPIYOR

Yaptığı çalışmayla alakalı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklama yapan Muratoğlu, aşırı sıcak günlerde kullanmak için aklına araç yapma fikri geldiğini dile getirdi. Otomobili yapmak için harçlıklarını biriktirmeye başladığını dile getiren Muratoğlu, 'Güneşin altında gezmemek ve kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için kendi aracımı yaptım. Üretimi yaklaşık 1 yıl sürdü, tabii 1 yıl sürmesinin nedeni de okula giderken kendi otomobilimi üretimini gerçekleştiriyordum. Okul olmadan yapmaya kalkışsaydım yaklaşık üç buçuk veya dört ayda bitirirdim. Bu aracı daha güzel bir araç yapmak istiyorum. Ayrıca kendi yaptığım drone ile kendimi uçurtmaya çalışıyorum. Bu araç yollar müsait olduğu sürece saate 90 kilometre hız yapıyor. Türkiye’de yerli ve milli otomobil üretimler yapılıyor, yerli otomobillerin üretildiği firmalarda çalışmak istiyorum, kalfa olarak bile çalışsam olur' şeklinde konuştu.

'15 BİN LİRANIN ALTINDAN SATMAM'

Genç araç üreticisi Muzaffer Muratoğlu, aracını satmak istemediğini fakat satacak olursa 15 bin TL'den aşağı satmayacağını söyledi. Muratoğlu, 'Henüz aracımı yeni yaptığım için şu an satmak gibi bir düşüncem yok, ancak çok ısrar eden olursa 15 bin liranın altında vermem diye düşünüyorum ki 15 bin lira da pek fazla bir para değil ama olsun' şeklinde konuştu.

'AVRUPAYA BİLE MEYDAN OKURUZ'

Muratoğlu dedesinin izini sürdürdüğünü belirterek, 'Ben bu aracı yaptığım zaman en büyük destekçim öncelikle Allah, daha sonra sağ olsunlar ailem oldu.1950 yılında torna tezgahını kendi eliyle imalat etmiş bir dedenin torunuyum. Biz Türk gençliği olarak bize imkan tanınırsa Avrupa’ya bile meydan okuruz' ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal