Hangi İllere Bakım Maaşı Yattı? Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı evinde yaşlı, hasta ve engelli hastalara bakan vatandaşlara ödenen maaştır. Peki Hangi illere bakım maaşı yattı? Sorusunun cevabı haberimizde…

19.01.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-15:55) Hangi İllere Bakım Maaşı Yattı? Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı evinde yaşlı, hasta ve engelli hastalara bakan vatandaşlara ödenen paradır. 2019’un gelmesi ile Evde bakım maaşı 1315 TL oldu. Bakım maaşı yaşlı, hasta ve engelli hastalara destek amacı ile veriliyor.

Bakım Maaşından faydalanmak isteyen kişiler ilk olarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne başvurmalı. Sonrasında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden sevk aldıktan sonra sağlık raporu vermeye yetkili olan hastaneye gidilmeli. Hastanede verilen raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor. Engellilik oranına göre belirlenen eve bakım aylığı bağlanıyor.

Bakım Maaşının Yattığı İller İse Şöyle;

Kırklareli, Sakarya, Tokat, Amasya, Antalya, Edirne, Aksaray, Bursa, Bolu, Giresun, Siirt, Karabük, Zonguldak, Sivas, Denizli, Samsun, Mersin, Adıyaman, Bilecik, Malatya, Konya, Muğla, Van, Gaziantep, Aydın, Tekirdağ,  Kocaeli, Sakarya, Ankara, İstanbul, İzmir, Hatay, Ordu, Manisa, Adana, Şırnak, Kırşehir, Kastamonu, Çorum ve Afyonkarahisar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal