Hanelere 1000'er Lira Desteğinin Başvuru Detayları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına 1000'er TL desteği barındıran 3. faz sosyal yardım programı için müracaatları e-Devlet'ten almaya başladı.

21.04.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-15:52) Hanelere 1000'er Lira Desteğinin Başvuru Detayları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına 1000'er TL desteği barındıran 3. faz sosyal yardım programı için müracaatları e-Devlet'ten almaya başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hane başına 1000'er TL yardımını barındıran 3. faz sosyal yardım programına, kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ve 1. ile 2. fazdaki nakdi yardımları alan kişiler dışındaki bütün vatandaşlar e-Devlet'ten başvurabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildirdiği Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 kapsamında 1-5 Nisan'da 2 milyon 111 bin haneye destek ödemesi yapıldı.

Faz 2 boyutunda 19 Nisan itibariyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyacı olan 2 milyon 300 bin haneye 1000'er TL nakdi yardımın ödemeleri de 19 Nisan'da başladı. Böylelikle ilk 2 fazdaki desteklerden 4,4 milyon hane faydalandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Pandemi Sosyal Destek Programı 3. faz müracaatlarının e-Devlet'ten  dün itibariyle alınmaya başlandığını duyurdu.

Coronavirüs salgınıyla mücadelede uygulanan Sosyal Destek Programı'nın 3. fazında 1000'er TL maddi yardım sağlanacak.

Faz 3 kapsamındaki ödemeler, şahıs bazlı değil, hane bazlı olacak. Aynı evden birden fazla başvuru yapılması halinde bu, tek başvuru olarak değerlendirilecek.

Kimler 1000 TL nakdi desteğe başvurabilir?

Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 TL nakdi destekle ilgili başvuru kıstaslarını da düzenledi. Yardımın daha önce dağıtımı olan ilk iki fazında sosyal destek alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı büyüttü.

Buna kapsamında, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ile Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakit yardımdan faydalanmamış olan kişiler Faz 3'e başvuru yapabilecek.

Aynı zamanda, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ya da aylık alanlar (emekliler) ve İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananların başvuruları kabul edilmeyecek.

Bu kıstasların haricinde olan bütün haneler yardıma başvuru yapabilecek.

Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet'ten takip edebilecek. Yardımla ilgili ödeme zamanı ve nasıl yapılacağını daha sonra duyurulacak.

Başvurularda hangi yol takip edilecek?

E-Devlet'ten yapılacak yardım müracaatlarında kişilerin T.C. kimlik numarası dikkate alınacak.

Bu boyutta T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar pazartesi, "2" olanlar salı, "4" olanlar çarşamba, "6" olanlar perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuru yapacak.

Cumartesi ile pazar günleri de başvurular, T.C. kimlik numarasıyla alakalı kısıtlama olmadan yapılabilecek.

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda herhangi bir gelir ölçütü koşulu yok.

Fakat e-Devlet'ten açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ile sosyal durumu, çocuk sayısı, aylık geliri, kirada oturup oturmadığı, en son gelen gaz, su ve elektrik faturası bedelleri ve banka ile birikim bilgileriyle ilgili kapsamlı sorular soruluyor.

Bakanlık, ön başvurularla ilgili incelemeler neticesinde, desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen hanelere destek ödemelerini yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal