Hamile Kadın Koridorda Doğum Yaptı, Bebek Kafasını Çarparak Öldü

Van'da doktor yok denilerek hastaneye alınmayan hamile kadın bekleme salonunda doğum yaptı. Doğum sırasında düşerek başını yere çarpan bebek hayatını kaybetti.

11.04.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-17:18) Hamile Kadın Koridorda Doğum Yaptı, Bebek Kafasını Çarparak Öldü

Van'ın Erciş şehrinde doğum sancısı yaşayan kadına hastane yetkilileri tarafından 'doktor yok ' denerek müdahale yapılmamasının sonrasında bekleme salonunda doğum gerçekleşti. Bebeğin yere düşüp başını zemine vurması sonucu öldüğü iddia edildi.

AMBULANS TALEBİ DE REDDEDİLMİŞ

Erciş ilçesine bağlı Çetintaş mahallesinde oturan akşam saatlerinde doğum sancıları yaşayan Semra Baran (37) adlı kadın aile yakınları tarafından mahalleye çağrılan ambulansla Erciş Devlet Hastanesine götürüldü. Burada hamile kadına ve yakınlarına Hastane yetkilileri tarafından 'Hastanede doğum doktoru yok' denerek müdahale yapılmadığı hastanın Van'a gitmesi gerektiği bildirildi. Bunun üzerine doğum suyu boşalan kadının yakını Hanıfi Baran'ın ambulans isteğinde bulunduğu bu isteğinin ise reddedildiği ileri sürüldü.

Doğum sancıları artan Semra Baran'ın doğumhane salonunda beklediği sırada oturduğu yerde doğumunun gerçekleşmesi üzerine doktor ve ebe tarafından ayağa kaldırılarak doğumhaneye götürülmek istendiği bu sırada bebeğin düşerek başını yere vurması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

"BİR ŞEY OLMAZ, GÖTÜREBİLİRSİNİZ"

Tüyler ürpertici olay ile alakalı Gazete Çizgi'den Erhan Akbaş'a açıklama yapan Hanifi Baran tüm taleplere karşın durumu ağırlaşan kadına müdahale yapılmadığını söyleyerek, hastanın Van'a gönderilmek istendiği ve talep etmesine rağmen ambulans verilmediğini aktardı. Baran konuşmasının devamında ''Hastamız kötü bir durumda olduğu için önce bir doktorun müdahale yapıp muayene etmesini söyledim bana gece bu saatte doğumhanede doktor yoktur dediler. Bebeğin suyunun boşaldığı için kritik durumda olduğunu bunun vebalini siz alacaksanız ben arabamda Van'a hastaneye götüreceğim dedim bana hiç bir şey olmaz, götürebilirsiniz dediler " dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal