Halil Sezai Hakkında 13 Yıl Hapis İstemi

Tuzla'da babası yaşındaki komşusunu tekme tokat dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai hakkında 5 ayrı suçtan 13 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

09.10.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-16:42) Halil Sezai Hakkında 13 Yıl Hapis İstemi

Tuzla’da kendisinden yaşça büyük ve kalp hastası olan komşusunu öldüresiye dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai hakkında 5 ayrı suçtan 13 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Halil Sezai'nin Tuzla'da komşusunu darp etmesine dair hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

Halil Sezai'nin hakkındaki 5 suçlamanın ''hakaret, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme ile silahla yaralama ve tehdit'' olduğu belirtildi.

HALİL SEZAİ OLAYININ AKIBETİ (NE OLMUŞTU?)

Halil Sezai ve ‘İncir Reçeli’ filminin yönetmeni Aytaç Ağırlar, Tuzla Postane Mahallesi Cafer Bey Sokak’ta bir villa kiraladı. Ancak dört villadan oluşan sitede oturan Hüseyin Meriç ve Mesih Meriç, film çekimine izin vermedi. Bunun üzerine Halil Sezai ve diğer villa sakinlerinin arasından nisan ayından beri süren bir tartışma başladı.

Halil Sezai, yanına iki kişi alarak dün saat 10.00 sıralarında Hüseyin Meriç ve Mesih Meriç’in villasına gitti. Halil Sezai ve yanındakilerin Hüseyin Meriç’i darp ettiği iddia edildi. Hüseyin Meriç’in karakola giderek şikayetçi olması üzerine ise polis, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na haber verdi ve tahkikat başlattı.

Hüseyin Meriç’in ikametinde bulunan kamera kayıtlarını alan polis, yönetmen Aytaç Ağırlar, Ecem Ağırlar ve Mustafa Taner Okçular’ı Tuzla Asayiş Büro Amirliği’ne çağırdı.

SERBEST BIRAKILDI

Polis Halil Sezai’yi ise Kadıköy’deki evinde yakalayarak karakola götürdü. Burada ifadesi alınan Halil Sezai, serbest bırakıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Söz konusu görüntülerde Halil Sezai'nin 67 yaşındaki Hüseyin Meriç'i öldüresiye dövdüğü görüldü. Darp edilen Meriç, 'Beni döverken kelime-i şehadet getirdim, 'Ezan mı okuyorsun lan sen?' diye daha çok dövdü' ifadelerini kullandı.

SAVCILIK YENİDEN İFADEYE ÇAĞIRDI

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada gündem oluşturulmasının ardından savcılık harekete geçti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Sezai Paracıkoğlu'nun mevcutlu bir şekilde adliyeye gelmesini talep etti. Paracıkoğlu'nun gün içerisinde adliyeye mevcutlu şekilde getirilmesi bekleniyor. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama tam olarak şöyşedir:

 ''İstanbul ili Tuzla ilçesindeki bir villa sitesinde 15.09.2020 tarihinde Halil Sezai Paracıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grubun karıştığı kavgayla ilgili kolluğa ihbarda bulunulması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.''

DARBEDİLEN KALP HASTASI VEYSİ ATEŞ'İN OĞLUNDAN AÇIKLAMA

Hüseyin Meriç'in oğlu, ‘Babamın burnunda kırık var büyük ihtimal kanıyor sürekli. Adli tıpa gitti orada raporunu da aldı. Tekrar doktoruna gidecek. Ağrısı, sızısı var’ ifadelerini kullandı.

HALİL SEZAİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medyada gündem yaratan olayın ardından aynı platformda açıklama yapan Halil Sezai şu ifadeleri kullandı:

‘Olayı şöyle özetleyeyim de siz yine linçe devam edin. Evet 65 yaşında bir adamla kavga ettim. Kavga ettik diyorum, çünkü daha önce defalarca bu abimizin ‘Gelin lan’lı tekliflerini reddettim. Güldüm, geçtim.

İkiz bir villada yan komşumuz oluyor kendileri. Oğlu ile beraber yaşıyorlar. Biz yönetmenimiz Aytaç Ağırlar ile beraber orada 6 kişilik bir ekiple YouTube formatı hazırlıyoruz. Yemek, talk showu. Konuk alıyor, yemek yapıyor sohbet ediyoruz.

Fakat maalesef 5 aydır 1 bölüm bile çekemedik. Maddi zararı geçtim, manevi olarak burnumuzdan getirdi. Çünkü bu 65 yaşındaki abimiz, yönetmenimiz olan husumetinden dolayı bize program çektirmemeye yemin etmiş. Bağıra çağıra öyle söylüyor 5 aydır. Başardı da zaten sonunda. 5 ay boyunca bu abimiz içip içip ana bacı sülale söverken biz ya sabır çekmekten başka bir şey yapamadık.

İlk zamanlardaki sofra muhabbetlerimizin hatrına iki senelik bir komşuluk geçmişi içinde çok yiyip içip muhabbet etmişliğimiz vardı.

Arasının bozulduğu yönetmenimiz Aytaç yüzünden sabahtan akşama kadar müzik açan evde değilken bile kurduğu düzenek ile uzaktan yayın yapıyordu. Kafası yerinde değilken ana avrat söven abimiz şimdi çıkmış her yerde konuşuyormuş.

Varsın konuşsun. Silah göstermelere, bahçeye 30 adam yığmaya girmiyorum bile. Çiçekle gittiğim evde sonuç buna dönüştü. Görüntüleri kırpmak, kendi küfürlerini hakaretlerini kesmek zaten beni şaşırtmadı.

Bunların hepsi dün anlatıldı gerekli mercilere. Benim yaptığım şey de hayvanlık. Buna söyleyecek bir lafım yok beni bilen bilir. Aşırı sabırlı ve sakin bir insanımdır. Ama bu raddeye gelmenin bir süreci var. Üzgün müyüm hem de çok.

Değmez bu mafya hikayelerinin ballandıra ballandıra anlatan parasıyla her şeyi herkesi satın alabileceğini düşünen abimiz için bilmiyor muyum sitesinin 50 tane kamerası olduğunu. magazin gazetecilerini beni ve ailemi çok kötü bir pozisyonda bırakacaklarını elbette biliyorum ama dayanamadım işte taş olsa çatlardı Aylardır süren bu küfür ve tacize. Dün ifademi verdim. Daha bir sürü detay var. Tek tek anlattık.

Gerekli adli başvurularımızı yaptık. Savunacak da bir tarafım yok. Olan oldu, çok üzgünüm herkesten özür diliyorum kendisinden de özür diliyorum. Her ne olursa olsun yapmamam gereken bir şeydi. Ama işte…’

BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Tuzla'da gerçekleşen olayın sosyal medyaya yansımasıyla beraber Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı mağdur edilen Veysi Ateş'e bir geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

RESTORAN SAHİBİNDEN HALİL SEZAİ KONSERİ İÇİN KARAR

Halil Sezai'nin darp skandalının ardından İzmit'te bir restoranda Hüsnü Şenlendirici ile birlikte konser vermeyi planlayan Sezai sekteye uğradı. 

Söz konusu restoranın sahiibi Mesut Korkmaz konser iptali kararını şu sözlerle açıkladı:

''Bu akşam Halil Sezai ve Hüsnü Şenlendirici restoranımızda konser vereceklerdi. Fakat hiç kimsenin tasvip edemeyeceği ve bir sanatçıya yakışmayacak görüntülerin yayınlanmasının ardından biz de tepki vermek amacıyla Halil Sezai konserini iptal ettiğimizi duyurduk. Bu gece işletmemizde sadece Hüsnü Şenlendirici sahneye çıkacak''

HALİL SEZAİ TUTUKLANDI 

Tuzla’da 67 yaşındaki komşunu Hüseyin Meriç’in darp eden Halil Sezai, ‘silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Halil Sezai’nin savunması ise dikkat çekti. Sezai, mahkemedeki sorgusunda ‘Amacım bununla müştekiye ‘odun mu olalım, yoksa çiçek gibi mi olalım, aramız nasıl olsun’ diye takılmaktı. Tümüyle espri amaçlıydı. Bu odunla kesinlikle müştekiye vurmadım’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal