Halı Sahada Gözaltına Alınan Öğretmen Konuştu: Savcı Devlet Gücünü Kendi İçin Kullandı

Diyarbakır Çermik'te halı sahaya erken gelip o sırada maç yapan öğretmenleri, kendisi maç yapmak istediği için gözaltına aldıran savcı hakkında öğretmenlerden birisi konuştu. Öğretmen Emrah Kızılyıldırım, savcının görevini ve devletin gücünü şahsi bir durum için kullandığını ifade etti.

28.02.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-15:41) Halı Sahada Gözaltına Alınan Öğretmen Konuştu: Savcı Devlet Gücünü Kendi İçin Kullandı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen savcı tarafından gözaltına alınan 14 öğretmenden biri olan Emrah Kızılyıldırım, savcının görevini ve devletin gücünü şahsi bir durum için kullandığını ifade etti.

Olay esnasında sahada olan ve kimlik sorgusu için emniyete götürülen öğretmenlerden biri Matematik Öğretmeni Emrah Kızılyıldırım, "Savcı, kendi kimliğini kullanarak bize gücünü gösterdi, arkasına devletin gücünü alarak bizi kullandı. Öğretmen olduğumuzu bilmesine karşın, yetkisini şahsi bir durum için kullandı" dedi.

"SAHADA KARIŞIKLIK OLDUĞUNU FARK ETTİK"

BBC'nin sorularını cevaplayan Öğretmen Emrah Kızılyıldırım, Çarşamba akşamı yaşadıklarını ise söyle aktardı:

"21:00 - 22:00 halı saha maçına geldik. Bizimle birlikte başka bir grup da halı sahaya geldi. Biz top oynamaya başladık. Ardından grup sahadan çıkmayınca bir karışıklık olduğunu anladık. Tartışma olmasın diye uzaklaştık ve kalenin yanına gittik. Saha sahibini çağırdık, bizim maçımız var, gruba söyler misiniz çıksınlar dedik. 'Abi savcıymış ve çıkmak istemediğini söylüyor' dedi.

"SAVCI BEY KENDİ SAATİNDE OYNASIN DEDİK"

Bizim saatimiz, biz oynamak istiyoruz, savcı bey kendi saatinde oynasın dedik. Saha sahibini bunu savcıya iletmesini söyledik. O da 'Evet, bu saat sizin fakat savcı şimdi oynamak istediğini söylüyor' dedi. Ondan sonra savcının arkadaşları çıkalım der gibi oldu fakat savcı çıkmak istemedi. Biz tartışma olmasın diye hiç yanaşmadık, bırakın tartışmayı, uzakta izliyorduk yalnızca.

Sahadan çıkmadık, maç yapmayı sürdürdük. Bir baktık ki çevremizde polisler.

"HALI SAHADA ŞORTLUYDUK KİMLİK TAŞIMIYORDUK"

"Topladı bizi, gençler, kimliklerinizi çıkarın dedi. Biz de şortluyuz, sahada şortumuzda kimlik taşımıyoruz dedik. Öğretmen olduğumuzu söyledik, polis de emir kulu olduğunu ve kimliklerimizi görmesi gerektiğini ifade etti. TC numaramızı söyledik, polis üstümüzde kimlik olmadığı için karakolda tutanak tutacaklarını söyleyerek bizi emniyete götürdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal