Hakurk'ta Terör Örgütüne Operasyon Düzenlendi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk'ta gerçekleştirilen operasyonda eli kanlı terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 17 mağara, sığınak ve barınak bulundu.

22.02.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-10:24) Hakurk'ta Terör Örgütüne Operasyon Düzenlendi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komandolar, Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk'ta 15 bölgede operasyon gerçekleştirildi. 

17 SIĞINAK BULUNDU

Operasyonda, eli kanlı terör örgütüne ait bazıları betonarme yapıda, tavanı saçlarla çevrili, içinde yaşam alanları olan 17 mağara, sığınak ve barınak bulundu.

Üç istikametten girişi ve çıkışı olan, tahkim edilmiş mağaralarla sığınaklarda bir kısmı amonyum nitrat ve çivi ile desteklenerek hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği ile bunların yapımında kullanılan çeşitli malzemeler tespit edildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramalarda bunlarla beraber bir Doçka uçaksavar silahı namlusu, 2 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 2 ton mazot, patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere 500 metre kablo, örgütsel doküman ve bölge haritalarıyla çok miktarda yaşam ve giyim malzemesi de  tespit edildi.

Güvenlik güçleri ele geçirdikleri, barınak ve sığınaklar ile malzemeleri imha etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal