Hakkında Adli Kontrol Kararı Verilen Müjdat Gezen'den İtiraz Geldi

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile hakkında adli kontrol cezası verilen sanatçı Müjdat Gezen'den itiraz geldi. Gezen'in avukatı bu kararın fazla olduğunu iddia etti.

28.12.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-15:50) Hakkında Adli Kontrol Kararı Verilen Müjdat Gezen'den İtiraz Geldi

Katıldıkları bir televizyon yayınında yaptıkları açıklamalar sebebi ile sanatçı Metin Akpınar hakkında "Kamuoyunu T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik", "Cumhurbaşkanına hakaret" , "halkın bir bölümünü aşağılama"ve "suçu ve suçluyu övme" iddiası ile soruşturma açıldı. Müjdat Gezen'e ise "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile aynı soruşturmada yer aldı.

MAHKEMEDEN ADLİ KONTROL KARARI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde Müjdat Gezen ve Metin Akpınar savcılıkta ifade verdi. Yurt dışına çıkmamak ve karakola imza atmak biçiminde adli kontrol şartları uygulanmak koşuluyla mahkemeden serbest bırakıldı.

"ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANMASI GEREKMEZ"

Müjdat Gezen için avukatı Celal Ülgen adli kontrol kararına itiraz etti. 4 sayfalık itiraz dilekçesini adli kontrol şartı koyan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne verdi. Dilekçede Gezen'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlemediği söylenerek, bu suçtan yapılan yargılamalarda hükmün duyurulmasının geri bırakılması kararı verildiği anımsatıldı. Bu sebeple adli kontrol şartı uygulanmasının gerekmediği bildirildi.

"BU ADLİ KONTROL FAZLA"

Dilekçede, evine en yakın kolluk birimine imza vermek suretiyle bir adli kontrol öngörülmesine karşın ikinci olarak yurt dışına çıkışının engellenmesine karar verilmesinin bu suç için öngörülen cezadan çok daha fazla yaptırımı olduğu ifade edildi. Sebep olarak ise, Gezen'in Hollanda'da ikamet eden ve kanser tedavisi gören kızını ziyaret için devamlı yurtdışına gittiği bildirildi. Yurt dışına çıkış yasağının Müjdat Gezen ile kızının iletişimini keseceği ifade edilen dilekçede, bu adli kontrolün çok ve manevi işkence çektirecek bir uygulama olduğu bildirildi.

"UYGUN GÖRÜLMEZSE ÜST MAHKEME İNCELESİN"

Adli kontrol kararlarının kaldırılması istenen dilekçede, isteğin uygun görülmemesi durumunda itirazın bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesi istendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal